Ruskea homoseksuaaliseen tiputteluvuoto nais seuraa

Ei vielä kerrottu myyntiintuloaikaa eikä hintaa. Testitkin ovat kehittyneet UV-suotimien testauksesta jolloin kaikki piti kehittää ihan alusta. Aasian Nikon, kiitokset siitä, että nostitte kissan pöydälle. Yle, Sotakirjeenvaihtaja myi kuviaan maailman johtaville medioille — Olikin varastanut kuvat ja photoshopannut niitä. Kuka ei rakastaisi tarinaa komeasta surffaajamiehestä, joka selvisi hyväksikäytöstä, selätti leukemian ja josta tuli kuuluisa YK: Kun brasilialaisvalokuvaaja Eduardo Martins ei ollut valokuvaamassa Isisin hallitsemassa Raqqassa tai Irakin Mosulissa, hänet saattoi löytää surffaamasta turkoosinväristen aaltojen keskeltä eri puolilta maailmaa.

Upeat valokuvat, inspiroiva selviytymistarina ja komea ulkonäkö toivat Martinsille yli Instagram-seuraajaa. Tekniikan Maailma, Kyllä, tässä on ensimmäinen Polaroid-pikakamera kymmeneen vuoteen.

Nyt myyntiin on kuitenkin tulossa jälleen uusi Polaroid-pikakamera, euron hinnalla myytävä Polaroid OneStep 2. Uutuuskameraa ei valmista Polaroid-yhtiö itse, vaan Impossible Project -niminen yhtiö, joka on yrittänyt herättää henkiin Polaroid-kameroita. Kobra flash modifier, iPhone X video specs, Lightroom secrets, tinting images and more. Aina ei ihan vielä. Joukko optioita, jotka parantavat videokuvauksen laatua.

Piippo kuvasi eturivin poliitikkoja ollessaan työsuhteessa valtioneuvoston kansliaan valokuvaajana. Tavanomaisten kuvien ohessa hän tallensi yksityiskohtia, asentoja ja ilmeitä. Osoittaa, että hän voi päättää sotemiljardeista ja samaan aikaan kengännauha on umpisolmussa. Niitä oli kaikkiaan tuhatkunta kappaletta. Avanto-sarja vangitsee sen haavoittuvaisen hetken, kun ihmisen luonnolliset vaistot ja keho joutuvat jääkylmän veden armoille.

Länsiväylä, Tässä on kesäkuvakisan voittaja: Jotkut asiat toimivat nyt paremmin, nyt kuvasta tulee vähällä vaivalla terävä, oikein valotettu, tarkasti värit taltioiva. Mutta miten erottautua miljardien kuvien tulvasta. Keskinkertaisia kännykkäkuvia paremmat otokset ovat melkoisia harvinaisuuksia. Muutama vuosi sitten näppäräsorminen apina otti itsestään hienon kuvan.

Kiva juttu, mutta riita siitäkin saatiin aikaiseksi. Kenelle kuuluvat kuvan tekijänoikeudet? Peta sai ajamalleen asialle julkisuutta. Oikeudenkäynnin lopputulos oli jo etukäteen selvä, eläimillä ei ole nykyisen lainsäädännön puitteissa tekijänoikeuksia.

Aamulehti, Antti Nylén kirjoitti kirjan asiasta, jota me kaikki teemme päivittäin pakkomielteisen dementian vallassa. Kaikki valokuvaavat, mutta kukaan ei ajattele valokuvaamista. Antti Nylénille filmikuvaaminen on paitsi rakkautta teknologiaan, myös hartaudenharjoitusta ja veriuhri.

Muutaman viikon kuluttua ilmestyvä Nylénin kirja Johdatus filmiaikaan kertoo rakkaudesta fyysiseen valokuvaan amatöörivalokuvaajan näkökulmasta. Kauhun, vihan ja katkeruuden ympärille keriytyvistä aiheista tunnetulle raskasmieliselle esseistille on helpottavaa kirjoittaa vaihteeksi harrastuksesta, josta on vilpittömästi innoissaan.

Ensi kuulemalta kirja tuntuu jopa kepeältä välityöltä. Jo muutaman sivun lukemisen jälkeen on kuitenkin todettava, ettei tämä tekijä todennäköisesti koskaan kykene välitöihin. Jokainen havainto on mietitty, tai vähintään täynnä tunnetta. Tukes kehotti syyskuussa palauttamaan kauppoihin neljä erilaista kannettavan tietokoneen laturia.

Usb-laturien testissä puolet osoittautui vaarallisiksi. Tukesin kenttätarkastaja kertoo, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun valitsee sähkölaitetta. Etsitään valokuvaajaa kuvaamaan vauvauinteja pääkaupunkiseudulla. Kuvauskalusto ja koulutus työnantajan puolesta. Työaika painottuu iltapäivään, iltaan ja viikonloppuun. Ajokortti ja auto välttämätön.

Yle, Maanjäristyksessä tuhoutunut hotelli, vilvoitteleva koira vadissa ja viikon muita uutiskuvia. Yle, Helsingin rakennukset kiehtovat Instagram-kuvaajia — neljä helmeä Helsingistä, joista yksi yllättää. Helsinkiläinen arkkitehtuuri kiinnostaa kymmeniätuhansia somettajia ympäri maailman. Instagram-valokuvaajien silmää miellyttävät eniten jugend-rakennukset. Helsingin Huvilakatu vilisee innokkaita valokuvaajia. Aamuaurinko tai iltarusko, järjestelmäkameroiden sulkimet raksuttavat Ullanlinnassa.

Kadulla voi myös törmätä Henri Kallioon tai Kristo Vedenojaan. He työskentelevät kumpikin rakennus- ja kiinteistöalalla sekä harrastavat valokuvausta. Intohimona on erityisesti Helsinki ja sen arkkitehtuuri. HS, 35 valokuvan kooste: Tältä näyttävät Irman aiheuttamat tuhot Floridassa.

Avoimeen kilpailuun hyväksyttiin kuvia, jotka saivat olla otettu ilmasta tai maasta. Kuvauskohde sai liittyä suoraan tai taiteellisesti ilmailuun. Aamulehti, Backlight-valokuvafestivaali kuljettaa ajasta unohtuneisiin paikkoihin — viisi näyttelyä aukeaa lauantaina. Aamulehti, Äänestä tästä hääkuvakisan parhaita — katso 15 finaalikuvaa ja valitse suosikkisi. Wrecked on a Baltic shore. Kuvaa ja ääntä yhdessä, tarkoin harkittu minimalistinen lähestystapa. Seuraava numero ilmestyy Tamperelainen valokuvaaja Tiia Ennala teki viime kesänä kiinnostavan henkilökohtaisen valokuvausprojektin, jossa hän kuvasi muotokuvia 24 tuntia putkeen.

Tiian seuraajat pääsivät katselemaan hänen työskentelyään suorassa lähetyksessä, sillä hän lähetti jokaisesta kuvauksesta pienen pätkän live-videota Facebookin ja Instagramin välityksellä. En ole itse koskaan tehnyt mitään pidempää henkilökohtaista kuvausprojektia, vaikka ne ovat aina tuntuneet todella kiinnostavilta. Kysyin Tiialta haastattelua ja hän kertoi meille mielellään mietteitään henkilökuvauksesta.

Valokuvaaja Maija Tammi s. Ensin valitaan galleriasta itseä miellyttäviä kuvia. Sitten maisemat, makro, eläimet, matkat, ihmiset, kaupunki. Nyt sitten on aika valita 20 suosikkikuvaa, niin kauan voi jatkaa selailua kunnes mieleiset löytyvät.

Lopuksi sitten suosikki tai suosikit näiden valintojen perusteella. Jyväskylän yliopiston julkaisuarkisto, Fotogenesis: Tutkielma käsittelee luvulla valokuvataiteen parissa toiminutta jyväskyläläistä Fotogenesis-ryhmää. Subjektiivisen valokuvauksen puolestapuhujana tunnetuksi tullut ryhmä julkaisi omaa Fotogenesis-valokuvalehteä ja järjesti lisäksi ryhmänäyttelyitä.

Tutkimuksessa kartoitetaan Fotogenesiksen historiaa sekä tarkastellaan ryhmän toimintaa ja sen merkitystä suomalaisen valokuvataiteen viitekehyksessä. Tuhansien valokuvaajien hartaasti odottama uusi kuvankäsittelylaite on viimein markkinoilla.

Suomalaisyritys Loupedeck on aloittanut kauan konsolinsa toimitukset heinäkuussa, ja yritys odottaa tuotteen maailmanlaajuisen myynnin tuottavan miljoonan euron liikevaihdon vuoden loppuun mennessä. Länsi-Savo, Deata eli Mikael Hertell kuvaa elämäänsä verkkoon omassa kodissaan — Youtube-videoita on katsottu lähes sata miljoonaa kertaa. Nyt Deatalla on tilaajaa, videoilla on 2,4 miljoonaa katselukertaa kuukaudessa ja yhteensä näyttökertoja on yli 92 miljoonaa.

Tubettajan tulot koostuvat videoihin sijoitetuista mainoksista, tuotesijoittelusta tai -esittelyistä, tapaamisista fanien kanssa ja yhteistyöstä yritysten kanssa. Maamme tunnetuimpiin tubettajiin kuuluva Roni Back on kertonut, että tubettaja voi ansaita Suomessa yli euroa vuodessa. Hertell toteaa saavansa hieman vähemmän, mutta tarpeeksi, jotta pystyy maksamaan laskunsa. Aiemmin Hertell sai palkkaa Splay Suomi Oy: Nykyisin hänellä on oma yritys. IR, How to photograph a special species of bird known as a Photographer.

Sony A9 — Snabb, snabbare, snabbast. Sonyn ensimmäinen hääkuvaajille, toimintakuvaajille ja urheilukuvaajille suunnattu järjestelmäkamera. Mahdollisuus täysin äänettömään kuvaamiseen. Elektronisen etsimen viive vähäinen. Rungon sisäinen kuvanvakaaja, viisiakselinen, teho viisi pykälää. Kaikilta osin ergonomia ei ole ihan kunnossa, tuntuu, että design on välillä saanut etusijan. Dynaaminen alue on jonkin verran huonompi kuin parhailla kilpailijoilla. Valkotasapaino ei aina oikein. Hinnan perusteella kamera on suunnattu ammattilaisille mutta onko pienen koon takia jouduttu tekemään ergonomian suhteen kompromisseja?

Suomen hinta runko, 5. Pallopanoraamablogi, Kanadan metsäpalot Suomen taivailla. Jokainen auringonlaskun tai -nousun aikaan hereillä ja ulkoilmaan päin edes katsellut on varmaan huomannut kuinka värikkäitä taivaat ovat olleet. Värihehkun ovat aiheuttaneet Kanadassa ja Yhdysvaltain länsirannikolla vellovat metsäpalot, joista noussut pienpartikkeli on suihkuvirtausten mukana kulkeutunut tänne, melkein toiselle puolelle maapalloa.

Mikael Rantalainen, Maiseman Lumo. Petteri Hautamaa, Sumuja ja sadetta Varangilla Ajelin jälleen kerran kamerarepun ja tavarapaljouden kanssa kohti pohjoista. Alkoi juuri heinä-elokuun taitteen lyhyt lomapätkä, jolloin monena vuonna on tullut käytyä Norjassa muutama päivä kuvailemassa ja perään kaveriporukan kanssa Utsjoen erämaissa kalassa. Tänä vuonna pidettiin kaverin talonrakennusprojektin takia kalatouhuista välivuosi, mutta jotenkin Ruijan rantojen kutsu viekotteli minut matkaan, vaikkei aikaa hirmuisesti ollutkaan.

Mauri Leivo, Kylän linnut. Kirja kertoo kylä- ja peltomaisemien tyypillisistä linnuista ja niiden elämästä sekä myös laajalti niiden elinympäristöstä — suomalaisesta maalaismaisemasta, sen maisemallista rikkaudesta ja alkuvoimaisuudesta.

Valokuvissa näyttäytyy kylämaisemien, tunnelmien ja värimaailman muuttuminen vuodenkierron eri vaiheissa. Kirjassa on runsaasti koko sivun tai aukeaman valokuvia. Kirja on kovakantinen ja kooltaan isohko 26,5 x 23,5 cm, vaaka. Kirjassa on sivua. Yle, Neljän vuosikymmenen valokuvat kertovat Lapin maisemien synnystä. Uusi maisemakuvakirja luo mielenkiintoisen katsauksen Lapin jylhiin ja ainutlaatuisiin maisemiin. Teos yhdistää maisemakuviin biologiaa, geologiaa, säätietoja ja karttoja.

Rajala Blogi, Rajala Ambassador -kisassa hypättiin extreme-kuvien maailmaan. Google Drive-pilvipalvelun työpöytäsovelluksen tuki loppuu ja sovellus ajetaan alas. Google ilmoitti torstaina blogissaan, että sovellus lopettaa toimintansa Tekoälyn tulokset perustuivat ihmisten kasvonpiirteisiin, kuten nenän muotoon ja hiustyyliin. Tutkijoiden mukaan homoseksuaalisten miesten ja naisten kasvonpiirteet, ilmeet ja hiustyyli olivat yleensä epätyypillisiä heidän sukupuolelleen, eli homomiesten piirteet olivat keskimääräistä feminiinisempiä ja päinvastoin.

Ota haltuun onnistuneen poseerauksen kaava. Canon käyttää Nikonin vanhaan sensoristrategiaa. Jonka Nikon on siis hylännyt.

Jo aiemmin Facebook on lanseerannut muissa maissa FB: Elo- ja syyskuussa on lisätty useita maita, mukana Ruotsi. Luokittelussa ei ole mukana kameroita tms. Keron esimiehet Helsingin Sanomissa valitsivat lehdestä kisaan lähetettävät kuvat. Vuonna julkaistu Ricoh GR II kuuluu kiinteäpolttovälisten premium-kompaktikameroiden luokkaan mm.

Fujin Xsarjan, Nikonin Coolpix A: Ricohin GR-sarja on saanut maailmalla erittäin positiivisia arvosteluja, mutta silti se on jäänyt jostain syystä Fujin Xsarjan jalkoihin medianäkyvyydessä. Elokuun voittajakuvat - kymmenen kaikkiaan. Ja 25 semifinaaliin selvinnyttä kuvaa. Ja neljä yleisöäänestyksen suosituinta kuvaa. Pallopanoraamablogi, Kyllä, Fuji vuosi vahingossa seuraavan supertelejulkaisunsa! Ilta-Sanomat, Lidlin temppu kuohuttaa: Huomasitko, mitä Suomessakin myytävien kreikkalaistuotteiden kuvista puuttuu?

Nikon D on tullut eilen kauppoihin, Suomeenkin. HS, Sotakuvaaja väitti parantuneensa syövästä, joutuneensa ammutuksi ja pelastaneensa pikkupojan hengen — kunnes koko tarina paljastui huijaukseksi ammattia myöten. Mikään ei pitänyt paikkaansa. Ei edes valokuvaajan oma kuva eikä nimikään.

Kameraseuran puheenjohtaja Markku Könkkölä kävi tiistaina Radio Kompassilla Henri Bergin haastattelussa puhumassa valokuvauksen muutoksista viime vuosikymmenten aikana sekä avaamassa Jyväkylän kameraseuran toimintaa. Ville Suorsa, Elokuun valotuksia. Elokuu on mielenkiintoinen ja monimuotoinen kuukausi luontokuvaajan vuodenkierrossa. Kuun alussa on vielä hyvin kesän tuntua, vaikka yöt alkavatkin jo pimenemään, ja loppukuusta luonto valmistautuu kiireellä syksyyn sekä tulevaan talveen.

Lintujen syysmuutto käynnistyy kunnolla, ja joka puolella näkyy muuttomatkaan valmistautuvia vanhoja lintuja sekä kuluneen kesän poikueita. Pelloilla riittää vilskettä sekä lintujen että maanviljelijöiden toimesta. Museovirasto, Wikipedia täydentyy Suomen kulttuuriperintökohteilla — maailman suurin valokuvauskilpailu ensi kertaa Suomessa! Wiki Loves Monuments -valokuvauskilpailu järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Suomessa. Maailman suurimmassa valokuvauskilpailussa osallistujat kuvaavat maansa kulttuuriperintökohteita, ja kansallisen kilpailun kymmenen parasta pääsevät mukaan kansainväliseen loppukilpailuun.

Kilpailun myötä Wikipedia rikastuu uusilla valokuvilla ja artikkeleilla. Finnfoto, Finnfoto apurhahakemus Google on päivittänyt Street view -palvelun kuvien tuotantoon käytettävät kamerat, Wired kertoo.

Kyseessä on ensimmäinen päivitys kahdeksaan vuoteen. Uudet kamerat tuottavat aiempaa tarkempia kuvia ja toistavat värit paremmin.

Salon Seudun Sanomat, Suudelma käsivarsilla vei voiton kuvakilpailussa. Yle, Kenian muovipussikielto, Houstonin tulvatuhot ja viikon muita uutiskuvia. Tampereella on syyskuussa kolme kansainvälisen tason valokuvaustapahtumaa ja niiden kyljessä paljon oheistoimintoja, tapaamisia ja näyttelyitä. Kuukauden ohjelman aloittaa Backlight valokuvafestivaalin yhdistetty avajais- ja 30 vuotisjuhlaviikonloppu 8. Jo seuraavalla viikolla on Tampere Camera Fair Mielenkiintoinen lisä kuukauden tapahtumatarjontaan on Tampereelta ponnistavan Cameraventures.

Yle, Äänestä paras kesäkuva. Näistä kuvista on karsittu nyt yhdeksän ehdokasta, joista katsojat äänestävät mielestään parhaan kesäkuvan. Huomioimme äänestyksessä vain yhden äänen kultakin äänestäjältä. Tämä ilmaisohjelma kuvien käsittelyyn saisi sisältyä kaikkien Windows-tietokoneiden vakiovarustukseen. IrfanView on huomaamattoman kevyt, helppokäyttöinen ja maksuton kuvankäsittelyohjelma, jolla saa tehtyä melkein mitä vain. IrfanView sai alkunsa jo luvun puolella, ja se on yhä Windowsin ilmaisohjelmien parhaimmistoa.

Pienen hienosäädön ja kuvakoon muuttamisen ohella se toimii hyvin vaikkapa yleishyödyllisenä katselusovelluksena, joka avaa käytännössä kaikki kuvatiedostot sekä animaatiot. Yle, Suosittu käännössivusto julkistaa käyttäjien yksityisiä tekstejä ja yritysten sisäisiä sähköposteja — myös suomalaisyritysten tekstejä nähtävissä. Myös useiden suomalaisyhtiöiden ja yksityishenkilöiden tekstejä on helposti nähtävissä.

Kyse siis Googlen käännöspalvelusta. Jos käyttää kääntämiseen, niin käytetty teksti voi tulla Googlen hakupalvelun kautta kaikkien näkyviin. Nikonilta tulossa vielä peilitön parin kolmen kuukauden sisällä. Fotosidan-jäsen pääsee kuvaamaan kansainvälista Aurora 17 -sotaharjoitusta. Manninen tunnetaan ennen kaikkea ryhmämuotokuvistaan, joita hän on kuvannut vuodesta lähtien ympäri maailmaa.

Lapin yliopiston Arktinen keskus järjestää Vuoden Revontulikuva -valokuvakilpailun nyt ensimmäistä kertaa. Järjestäjänä toimii Arktikumin tiedekeskus Rovaniemellä. Revontulivalokuvakilpailun tavoitteena on kertoa revontulien kauneudesta ja monimuotoisuudesta. Vuoden Revontulikuvan tulee olla valokuva, jonka kautta katsoja voi tuntea kokevansa revontulet aidosti.

Arvostelussa kiinnitetään erityisesti huomiota valokuvan väreihin, ilmaisuun sekä luovuuteen. Kilpailu on kaikille avoin. Kukin osallistuja voi lähettää kilpailuun 1—3 valokuvaa.

Kuvien tulee olla osallistujan itse ottamia ja manipuloimattomia. Kuvien tiedostokoko voi olla korkeintaa 5 megatavua. Voittajakuvien originaalitiedostot pyydetään erikseen julkistamistilaisuutta ja valokuvanäyttelyä varten ja kilpailijan tulee toimittaa ne viikon sisällä yhteydenotosta.

Kilpailun tulokset julkistetaan Kilpailun voittaja saa oman valokuvanäyttelyn Arktikumin tiedekeskukseen Rovaniemelle talvella — Kaikista palkituista kuvista muodostetaan näyttelykokonaisuus, joka voi kiertää eri puolilla Suomea ja maailmaa vähintään kaksi vuotta.

Lue lisää kilpailun sivuilta. Näillä mestarilaukauksilla suomalainen lintukuvaaja voitti arvostetun brittikilpailun. Lintuihin erikoistunut luontovalokuvaaja Markus Varesvuo voitti portfoliosarjan Isossa-Britanniassa järjestetyssä Bird Photographer of the Year -kilpailussa. Ammattiluontokuvaajana vuodesta toiminut Varesvuo pitää palkintoa yhtenä uransa tärkeimmistä.

Palkintorahaksi tuli hieman päälle parituhatta euroa, mutta rahaa tärkeämpänä kuvaaja pitää mainetta ja näkyvyyttä. Tekniikan Maailma, Ihmiset yrittivät ottaa valokuvia auringonpimennyksestä ja tuhosivat täysin vuokraamiaan kameroita — Vuokraamo laittoi kuvat jakoon.

Yle, Mies katsastaa dronella hyvät sienipaikat, ja se on vasta alkua: Kuvauskopterien määrä on kasvanut valtavasti. Listasimme enemmän ja vähemmän vakavasti otettavat tavat, joihin droneja on käytetty. HS, Lidl poisti ristin kirkon katolta kreikkalaisten tuotteidensa pakkauskuvissa — kuva­manipulaatio sai Prahan arkkipiispan tuohtumaan: Saksalainen elintarvikeketju Lidl on joutunut kovan arvostelun kohteeksi kreikkalaisen tuotesarjansa pakkauksen takia.

Pakkauksessa on kuva ortodoksisesta kirkosta Santorinin saarelta, mutta Lidl on käsitellyt kuvaa ja poistanut ristin, kertoo saksalaislehti Die Welt. Oian kylän ortodoksinen kirkko Santorinilla Kreikassa. Suomen Löytötavarapalvelu, löytötavarahuutokauppa 5. Käpylän työväentalolla, Vipusentie 19, Helsinki. Valokuvaajia tapahtumiin, henkilökuviin, tuotekuvaukseen, mallikuvauksiin ja moniin muihin tarpeisiin. Hakijoilla pitää olla omat laitteet.

Taschen-kirja, kuvaa luvun lopulta luvun alkuun. Meike 85mm macro lens, custom watermarks, 8-bit vs. Canon siirtää valmistusta takaisin Japaniin. Aasian työvoimakustannukset ovat nousseet. Automatisoinnin ansiosta voidaan Japanin palkkakuluja pienentää.

Kolme vuotta, 72 iltaa Slussenilla, ohikulkevia metrovaunuja. Suomen eturivin valokuvataiteilijoita, mainoskuvaajia, muotikuvaajia, muotokuvaajia, kuvajournalisteja, dokumentaristeja, luontokuvaajia… Samassa rytmissä nettisivujen kanssa valokuvat nähtävissä myös Äkkigallerian ikkunassa Jyväskylässä osoitteessa Kauppakatu 5.

Heidecken ensimmäinen Rolleiflex-prototyyppi valmistui Sen runko oli valmistettu alumiinista. Toimintavarmuuden vuoksi Heidecke varusti kameran Compurin metallisella keskussulkimella kankaisen verhosulkimen sijaan.

Objektiivit liikkuivat kameran etupaneelissa hammasrattaiden avulla. Carita Keinänen hakee Mesenaatti-joukkorahoituksen kautta 35 euron rahoitusta. Hankkeen toteutumisen minimitavoite on 10 euroa. Keinänen sai aikanaan testamenttilahjoituksena 60 kuvan ja noin puolen miljoonan negatiivin arkiston. IR, Beauty found in many forms, as captured through four full frame cameras and one camera phone.

Another Photographer Games the System — and more. Tony Ahvenainen, Year of the Alpha. T ulevaisuus tänään — testissä uusi Sony α9. Yrityksen viimeisin runko on tietysti Sony α9, joka sijoittuu suositun α7-sarjan yläpuolelle ja tarjoaa taas kerran nipun uusia innovaatioita. Uusi aikaisempaa nopeampi tarkennusjärjestelmä pitää sisällään AF-pistettä, jotka peittävät käytännössä koko kuva-alan ja mahdollistavat kohteen seurannan kuvan reunoille asti ilman ongelmia.

Rajala Blogi, Perusvinkit salaman käyttöön. Nokia on jälleen laskenut OZO-virtuaalitodellisuuskameransa hintaa merkittävällä tavalla. Alun perin OZO tuli myyntiin vuoden loppupuolella 55 euron hintaan. Vuosi sitten elokuussa hinta laski 40 euroon ja nyt se on pudonnut 23 euroon eli 25 dollariin. OZO on suunnattu ammattilaiskäyttöön asteen virtuaalitodellisuussisällön tallentamiseen.

Se sisältää sekä kahdeksan kameraa että mikrofonia. Yle, Tältä näyttää, kun amatööri ja kokenut kuvaaja tallentavat saman kohteen — katso kuvaparit. Koehenkilöt saivat tehtäväkseen kuvata lähikuvan, potretin ja liikkuvan kohteen. Tekniikoissa ja sommitelmissa oli todella suuret erot, joista jokainen harrastajakuvaaja voi ottaa opikseen. Peter Forsgård, Big Mac vs. Verkossa kiertää juttu jossa kerrotaan miten valokuvaaja Philippe Echaroux on käyttänyt Big Mac -boxia valonmuokkaajana.

Valonlähteenä hän käytti taskulamppua. Matti Sulannon ja minun mielestäni asiaa piti tutkia vähän tarkemmin. Jotta Big Mac -boxin kyvyt valon muokkaajana tulee todella testattua piti se altistaa vertailuun. Muista kiireistä johtuen on tämä Taiteiden Yö -päivitys jäänyt hieman pienemmälle huomiolle.

Vantaan Sanomat, Onko tämä mies kuvannut sinua Myyrmäen kaduilla? Kuvasi saattaa löytyä pian kirjasta. Myyrmäkeläinen Olli Berg lähtee kävelylenkille kameran kanssa lähes päivittäin. Berg on kuvannut neljän vuoden aikana Myyrmäessä kohtaamiaan ihmisiä. Kuvia on julkaistu Humans of Myyr York -Facebook-sivustolla yli tuhat. Sivustolla on kuvien lisäksi ihmisten tarinoita. Rajoittava tekijä on kuitenkin latausteho, joka on usb-a-liitännöissä tyypillisesti enintään kymmenen wattia 5 V, 2 A.

Tehokkaammissa läppäreissä se riittää hädin tuskin pitämään akun varauksen tavanomaisessa käytössä, eikä teho riitä lataamiseen lainkaan. Myyjä, jolle kuvankäsittely ja kamera ovat tuttuja. Paikka täytetään sopivan henkilön löydyttyä. Suomen Olympus eli olympus. Oli tainnut unehtua domain-nimen uusiminen yhdeksän euroa per vuosi, tämän pitäisi yleensä hosting-palvelun tarjoajan muistaa uusia. Jos niin on sovittu.

Siksi nettisivut eivät ole toimineet. Harmillista mutta näitä sattuu. Yleensä joidenkin päivien päästä on taas saatu nimipalvelin kuntoon kun tämä yhdeksän euroa on maksettu Kaikkia vuokraajia varoitettiin etukäteen auringonpimennyksen vaaroista silmille ja kamerakalustolle.

Kaikkein eniten vahinkoja tapahtui kameroiden sensoreille, kuumuus tuhosi. Mutta myös kaikkea muuta. Ensimmäinen kunnollinen kokemukseni sähköisestä etsimestä on vuodelta , kun kokeilin silloin uutta Panasonic G1-kameraa.

Olin positiivisesti yllättynyt ja ajattelin, että joskus ehkä G1: Se aika koittikin, kun Olympus E-M5 ilmestyi. Se tuntui hienolta kameralta: Menin niin pitkälle, että luovuin muista kameroista ja kuvasin Olympuksella kaikki. Petteri Järvinen, Bittimittari, Kokemuksia objektiiveistani. Kameralla on merkitystä vain ääriolosuhteissa, objektiivi vaikuttaa lopputulokseen enemmän. HS, elokuun parhaat kuvat. Traaginen viikonloppu Turussa ja muut elokuun tapahtumat — Kooste HS: Helsingin Sanomien kuvaajien elokuun hienoimmissa kuvissa nähdään muun muassa festivaalitunnelmia, ensimmäisen koulupäivän odotusta sekä kokonaan uusi perhoslaji.

Kesäkuussa oli kilpailu, jonka pääpalkintona oli Nikon D Voittaja kertoo kokemuksiaan ja esittelee muutaman kuvan.

Donald Trump otti viime keväänä Ruotsin esiin esimerkkinä siirtolaistulvasta ja terrorismista ei oikein kuitenkaan pitänyt paikkaansa Armi Hölttö näyttelyt, kilpailut, tapahtumat. Lokakuun uutiset ovat jo ilmestyneet Syyskuu Hyvä kamera vedenalaiseen kuvaukseen Aloitteleva digikuvaaja kysyy. Kerrostalopihojen kuvaaminen Kuvaus yleinen.

Mikä tahansa muu valokuvausaihe Nikkor af-s 28mm 1,4 Optiikka. Sony FE mm F4. Canon F-1 valmistusvuosi Canon. Matkamuistikuvia Linkkejä kuviin ja gallerioihin. Syksy Linkkejä kuviin ja gallerioihin. Lintukuvat Linkkejä kuviin ja gallerioihin. Tämä ilta-auringossa souteleva tippanenä lienee isokoskelo naaras. Pukeutuminen tyylikkäästi sävy sävyyn ympäristön kanssa Reissailua Linkkejä kuviin ja gallerioihin.

Zuiko Digital ED on hienosti viimeistelty ja laadukas tuote. Se ei ole fyysisesti yhtä vakuuttava, mutta se on todella kevyt, pieni ja suoriutuu optisesti lähes yhtä hyvin. The end of September - wherever you are! Small Country Church or Place of Worship.

Camera Collectors and Why They Grow klassiset manuaalikamerat. Vanhojen kameralehtien sivuja skannattu nettiin. US Camera magazine, syyskuu Not quite as good? Nikon D versus Nikon D5 subject tracking.

Automaattitarkennus on molemmissa identtinen hardware , Nikon D -malliin lisättiin uusi prosessori käsittelemään vain automaattitarkennukseen liittyvää ei Nikon D5 -mallissa. Vertailussa tulokset eivät kuitenkaan olleet aivan samoja. Nikon D5 vähän parempi. Japan Camera Hunter is designing a 35mm 'premium compact' camera. Face ID sensor slowdown could lead to iPhone X shortages and shipment delays. Why Godox is succeeding where Yongnuo failed.

Godox tekee muutakin kuin kopioi valmiita tuotteita. How to recreate the Orton Effect in Photoshop to get dreamy landscape photos. Make the most of bad light weather by finding new awesome locations. Creative Uses for Gels in Filmmaking. Sama pisteen automaattitarkennus kuin Nikon D5 -mallissa. ISO 64 - Taustavalaistun CMOS-kennon edessä ei ole tarkkuutta vähentävää antialias-suodinta.

Erillisessä akkukahvalla yhdeksän kuvaa sekunnissa. Ja bonuksena yhdellä latauksella kuvaa. Siis puolitoista sekuntia raw-kuvaa kohti. Nikon suunnitteli sensorin itse, valmistus sitten toisaalla. Nikonin mukaan dynaaminen alue on parempi kuin Nikon Dmallissa, vaikka pikselien määrä on lisääntynyt. Suljin ja peilimekanismi uusiksi, Paino g, 35 g enemmän kuin Nikon D Suomen hinta on 4. Drone-kuvaus Sana on melkein vapaa. Sana on melkein vapaa.

Pieni karhunkierros Kuvaus yleinen. Homman nimi on seuraava. Haluaisin käydä kuvaamassa muutamia kohteita paikan päällä järkkärillä, sekä uusimman visioni mukaan myös ilmasta kuvauskopterilla. Sony A ja A Järjestelmädigit. On sitä kierretty muutakin kuin Linkkejä kuviin ja gallerioihin.

MaisemaKuvat Linkkejä kuviin ja gallerioihin. Petterin luontokuvat lintukuvat Linkkejä kuviin ja gallerioihin. Eilen oli luvassa reposia Tämä on warholilainen viisitoistaminuuttiseni.

Tietomaa, Nahkatehtaankatu 6 , Oulu. Vuoden Luontokuvat -koosteessa nähdään läpileikkauksen eri sarjoihin tulleista kilpailukuvista ja kuullaan tuomariston perustelut valinnoille. Vuoden Luontokuva -kilpailuun osallistui tänä vuonna 14 kuvaa. Koko kuvamäärästä kilpailun tuomaristo valitsi semifinalisteiksi yhteensä 1 kuvaa ja niistä finalistikuvien joukkoon, palkintosijoista kisaamaan, selvisi kuvaa kuvaajalta. Vuoden Luontokuva ja muut kilpailussa palkitut kuvat julkistetaan Edellisen vuoden tapaan listalla ovat kaikki vähintään yhden puollon saaneet kuvat.

Kuvia on kpl yhteensä kuvaajalta. VLK -kilpailuun osallistui kuvaajaa yhteensä 14 kuvalla. Kilpailun tulokset julkistetaan Finlandia-talossa Kuitenkin tarkkuus vain Full HD, x , ei kuitenkaan paljoa haittaa. Hintaluokka on euroa. Kamerat ovat Mi Max 2 -puhelimessa keskitasoa, eikä tarjolla ole suuremmin yllätyksiä.

Hyvässä valaistuksessa Mi Max 2: Xiaomi Mi Max 2: Nyt tarjouksessa alle euroa toimitusajat taitavat vain olla luokkaa kuukausi. Comments on the Nikon SB - 28 Nikon. How To Hide Sensor Blemishes digipimiö. Suomessa varmaan muuallakin pitää olla markkinointitaidot kunnossa, samoin kontaktit ja some. How To Buy a Digital Camera. Honor 9 Dual Camera Smartphone Review. Suomen hinta on euroa hinnassa on mukana verot. How the Lofoten Islands changed Chris Burkard's life. Nikon D added to studio scene comparison.

Voigtlander reveals pricing for 40mm F2 Ultron and 40mm F1. Hengitystä ei tarvitse enää pidättää. Kroppikennoinen 3 x 15 megapikselin Foveon-sensori. Kirkkaassa valossa hyvä kuvanlaatu, mutta ISO: Manfrotto is teaming up with Sony to make accessories for Alpha series cameras. This augmented reality app lets you plan your shot in real time from your phone. Valonlähdettä voi muokata ja siirtää.

The Difference Between Vibrance and Saturation. Elämä on ainaista kilojen kanssa vehtaamista kun lentokonematkailusta on kysymys. Kuvaussetti pitäisi saada järkevän kokoiseksi ja painoiseksi. Omat vehkeet asettuvat tyyliin: Onko integroitu näytönohjain esim Intel HD Graphics riittävä vaativaan kuvankäsittelyyn vai pitääkö olla erillinen näytönohjain. Korjaajaa Canon L -linssille?

Tähtitorni Linkkejä kuviin ja gallerioihin. Maailma Ilarin silmin Linkkejä kuviin ja gallerioihin. Drone-kuvia Linkkejä kuviin ja gallerioihin. Mikrobitti testasi uudet tulostimet ja kuvapalvelut: Kaikissa mukana vielä kopio ja skannaus. Nettipalveluista vertailussa olivat mukana Fotonetti, Fujikuvat sekä Ifolor. Nettipalvelut ovat vahvoilla, kun tulostetaan pieniä eriä melko harvoin.

Printteri tulee edullisemmaksi, jos tulostetaan usein ja kymppikuvia isompaan kokoon. Canon ja HP perinteiset mustekasetit, riittävät - kymppikuvaan. Epsonin Ecotank-säiliöt riittävät yli tuhanteen kymppikuvaan. Epson Ecotank ET, pisteet 8,4. Kallis hankintahinta, mutta musteet riittävät kotioloissa vuosiksi. Käyttöönotto ja wlan onnistuvat värilliseltä lcd-näytöltä, pc ei ole tarpeen.

Ei reunatonta tulostusta, puolen sentin vaaleat reunat. Tulostuskustannukset edulliset, haastavat netin tulostuspalvelut. Tulostusnopeus vaatimaton, tehokäyttäjä toivoisi kahta paperisyöttöä A4 ja kymppikuvat. Lisävärit 3 x 11 e sivua. Lisämuste 11 euroa sivua. Canon Pixma TS, pisteet 8,0. Kompakti koko, vaalea ulkoasu. Iso lcd-näyttö, valinnat kuitenkin vieressä olevilta näppäimiltä. Puhelin liitetään tulostimen omaan wlaniin, josta tulostin siirretään osaksi kodin langatonta verkkoa Canonin sovelluksen avulla.

Tulostuslaatu on tyydyttävä, kontrasti hyvä, värit eivät ole neutraaleita. Kuvanlaatuun ei voi modiilisovelluksella vaikuttaa. Edullinen A4-käytössä, kymppikuville tulee kaksinkertainen hinta kuvapalveluihin verrattuna. Lisävärit 4 x 18 e sivua. Lisämuste 18 e sivua. HP Envy , pisteet 7,6. Sopii kodin perustulostimeksi, jos tulostusmäärät ovat alhaisia. Ison paperilokerikon yläpuolella on kymppikuville tarkoitettu syöttö.

Duplex eli A4-papereiden kaksipuoleinen tulostus. Kuvanlaatu kilpailijoita huonompi, kontrastia ei ole tarpeeksi, musta sekoitetaan kolmen värin avulla. Värit ylikylläisiä, muuten ei ongelmia, mutta ihon sävyt eivät ole luonnollisia.

Paperit ovat kohtuuhintaisia, mutta kolme väriä sisältävät patruunat on aina vaihdettava yhden värin loppuessa. Värien loputtua tulostusta voi jatkaa mustavalkoisena.

Lisävärit 45 e sivua. Lisämuste 38 e sivua. Ainoana mobiilisovelluksia tilausten tekoon, useampiakin. Sovelluksen käyttö nettisivustojen käyttöä sujuvampaan. Poikkeaa kilpailijoista tarjonnan laajuudella sekä edullisuudella. Erityisesti kymppikuvien hinnat on poljettu alas, alennuskampanjoita on usein.

Kuvat ladataan palvelimelle vasta tilauksen jälkeen. Ifolor sopii huolettomalle kuvaajalle, tasaisen laadukasta jälkeä, vaikka viimeinen silaus jää puuttumaan. Ihon sävyt toistuvat luontevina. Käyttö selkeää, kuvien lataus onnistuu puhelimesta, Facebookista, Instagrammista ja pilvipalveluista. Puhelinta käyttäen valikot jäävät liian pieniksi. Erikoisuutena mahdollisuus neliökuviin Instagram. Jos kuvaa tullaan rajaamaan, niin kuvissa näkyvät punaiset varoitusreunat.

Voi valita, että kuvat mahdutetaan kokonaan, ei rajausta. Printtien luvataan lähtevän viidessä päivässä tilauksesta. Kuvanlaadun perusteella Fujikuvat on hiuksenhieno voittaja. Ohjeet iPad-tulostukseen, samat ohjeet toimivat myös puhelimille. Sivut optimoitu puhelimelle, vaikka zoomaukselta ja vieritykseltä ei vältykään.

Kuvien lähetyksessä oli ongelma, tilaus katkesi muutamaan kertaan. Ongelma ratkesi, kun kuvien määrää laski ja lataili useammassa erässä. Kuvasuhde tunnistuu automaattisesti, tarjotaan oikeankokoisia kuvia kokovalikoimassa.

Kappalemäärää ja kuvakokoa voi vaihtaa koko ryhmälle. Oletuksena on kuvien mattapinta ja automaattikorjaus. Kuvanlaadun neutraalia sävyä kuvia käsittelevät arvostavat. Laatu on tasaista, kontrastia kaipaisi lisää. Kymppikuvien hinnat ovat kilpailukykyisiä, A4-tulosteet eivät. Yhteenvedossa näkyvät pienoiskuvat ja kuvien tulostuskoot. A4-kuva 4, 22 e. Postikulut 4, 22 e. Poliisi voi takavarikoida ratissa käyttämäsi puhelimen rikosvälineenä — paitsi jos tämä ehto täyttyy.

Tuhat euroa kalliimpia rikoksentekovälineitä poliisi ei voi takavarikoida. Uuden lain suomia mahdollisuuksia ei ole Pastersteinin mukaan vielä paljon sovellettu tosielämään.

Snooping at Flea Market. Time long exposure mode - which current Nikons support it? Over the years are you still a large zoom user? Sony a9 firmware update 1. Kuvanlaatuakin on parannettu bugien korjaamisen lisäksi.

Fixes bug and also improves image quality. Feature-boosting Panasonic GH5 Firmware 2. Instagram celebrates M users with update that takes on comment trolls. First impressions of the Godox XPro — The ultimate flash trigger? Nikon, Sony, Fuji, Panasonic ja Olympus myöhemmin. Exposure, 7th photography awards. No nyt on kova: Eilen meni tilaukseen XP Tulostimen hinnaksi jää paljon vähemmän kuin mustekasettisarjan hinta.

Adoben rahastus siirtyy pilviin Kuvankäsittely. Taivaanranta pysyy sitkeästi pilvessä, mutta pääsin suoraan ylöspäin testaamaan Yle, Kännykkäsi vakoilee sinua!

Näillä vinkeillä pidät yksityisyydestäsi huolta. MTV, Trafin tutkijalautakunnan jäsen: Sivulliset ottavat jopa selfieitä kuolleen kanssa. Multiple subjects in this case - trees, peacock, gazebo, street lamp.

DIY on-camera-flash diffusor for macro vapaasti. Vaihteeksi puffataan Aurora HDR -ohjelmaa. Hyvin vähän muuta tietoa. Suodinkierre on 95 mm. Julkistus syyskuussa , Photokina. Lens Buyer's Guide Selection Tool. Making Choices By Brand. Choosing A Lens By Use. The professional megapixel monster is more versatile than ever. Panasonic unveils firmware v2. PETA saavutti tavoitteensa, vaikka itse kanteessa ei ollut asian hiventäkään eläinten "tekijänoikeudet", hm Eipä taida maan päältä löytyä sellaista maata, jossa tekijänoikeuslait koskisivat eläimiä Eläintensuojelu sai kuitenkin huomiota, hyvä asia.

Getty Images bans Photoshopping models to look thinner thanks to French law. Vuonna Ranskassa säädettiin laki, jonka mukaan tietyissä kaupallisissa kuvissa pitää olla merkintä, jossa kerrotaan kuvan muuttamisesta. Laki astuu voimaan 1. Getty Images valmistautuu lain voimaantuloon. Kyse on mallin vartalon muuttamisesta. Joulukuussa hyväksyttiin uusi laki Ranskassa. Lisäksi Ranskassa vaaditaan, että mallit käyvät joka toinen vuosi lääkärintarkastuksessa, jossa katsotaan, että terveys on riittävän hyvä.

Photographer shoots one model with three different vintage lenses. Toisten instagramistien esilletuomisen perusteena on usein seuraajien määrä. Paremmat kuvaajat jäävät varjoon, jos seuraajien määrä on vain muutamia tuhansia. Canon Rebel T2, viimeinen Rebel-sarjan filmikamera. Idle Thoughts About Photo Culture. Kamera herjaa aseta takaisin muistikortti jota käytit Sana on melkein vapaa.

Torstai aamuna olis tarkoitus lähtee käymään extemporee jäämerellä. Semmoinen roadtrip kuvausreissu eli ei mitään suunnitelmaa vaan otetaan talteen se mitä eteen tulee. Lähtö Oulusta käsivarren kautta e8 pitkin Norjan rannikolle ja siitä e6: Matka taittuu henkilöautolla ja yöpyminen teltassa.

Jos joku on liikkunut tuollapäin kameran kanssa niin vinkkejä otetaan ilolla vastaan. Haaveena olis tietenkin saada jokunen revontulimaisema. Seurantalaite lähtee mukaan että tarvittaessa saadaan tähtitaivaskuvaa myös. Wide gamut ja sRGB -näytöt yhdessä Kuvankäsittely. Sami Laitinen Photography Linkkejä kuviin ja gallerioihin. Kuvasin tänään koulussa erästä kouluprojektia varten muutamia henkilökuvia.

Siinä sivussa kokeiltiin yhden mallin kanssa myös vähän erikoisempaa kuvaa. Moottoriurheilu Linkkejä kuviin ja gallerioihin. The final target Linkkejä kuviin ja gallerioihin. Lähilinssisarja ja Nikon IR kauko-ohjain valokuvausharrastajan testissä. Uutta kuvakulmaa kännykkäkuvaukseen 3-in-1 linssisetillä. Kiinalaiset objektiivit tulikokeessa — Onko niistä oikeasti mihinkään? Asiakkaan testissä Yongnuo 50mm F1.

Epäilyttävää kiinalaista optiikkaa Nikonille — Objektiivi sekä akkukahva testissä. Näin helposti asennat valvontakamerasarjan kotiin, mökille tai työpaikalle. Has Anybody Received their D? Help ID old Leica? Ugly Photo Location Challenge. Camera Lenses Explained For Beginners. Ei enää sisäänrakennettua salamaa mutta mukana ulkoinen pikkusalama. Wi-Fi, uutta Bluetooth vähän virtaa vievä yhteys älypuhelimeen. Kiinteä kolmen tuuman kosketusnäyttö 1. Myyntiin lokakuun toisella tai kolmannella viikolla.

Viikilän teksti on sellaista utuisen runollista ja hennosti maalailevaa, kuten jo tuosta kirjan nimen ensimmäisestä sanasta olisi ehkä pitänyt ymmärtää. Minä en yleensä lyyrisyydelle lämpene, eikä niin käynyt nytkään. Lukija Eero Saarinen tekee työnsä erittäin hyvin.

Luultavasti olisin kuitenkin pitänyt tästä enemmän perinteisesti luettuna, sillä nyt en hahmottanut kovin hyvin ajallisia siirtymiä. BookBeat , Gummerus , Jukka Viikilä , äänikirja. Professori ja taloudenhoitaja Hakase no Aishita Sûshiki, Tammi , s.

Antti Valkama Professori ja taloudenhoitaja on rauhallinen, lämminhenkinen ja kaunis kertomus epätodennäköisestä ystävyydestä.

Entinen matematiikan professori on ollut vuosia aikaisemmin onnettomuudessa, jonka jäljiltä hänen muistinsa toimii vain 80 minuutin pätkissä. Onnettomuutta edeltävän ajan professori muistaa vallan hyvin, mutta sittemmin hänen elämänsä on kulkenut noissa lyhyissä sykleissä. Tällainen muistihäiriö on tietenkin monella tapaa haastava, jopa siinä määrin, että professorin taloudenhoitajat vaihtuvat tiuhaan. Tarinan kertoja, professorin tuorein taloudenhoitaja, yrittää parhaansa mukaan hoitaa professorin taloutta ja avustaa tätä arkisissa puuhissa.

Professori on kiinnittänyt vaatteisiinsa muistilappuja, joista tärkeimmässä kerrotaan hänen muistinsa rajallisuudesta.

Pian professorin muistilappujen sekaan ilmestyy uusi lappu, joka muistuttaa häntä uudesta taloudenhoitajasta. Jonkin ajan kuluttua siinä mainitaan myös taloudenhoitajan poika, Juuri.

Professorille matematiikka on paljon muutakin kuin laskutoimituksia. Hänelle numerot ja luvut kertovat enemmän kuin muille ihmisille. Nopeasti taloudenhoitaja ja hänen poikansakin pääsevät hieman perille esimerkiksi alkulukujen kauneudesta.

Kolmikolla on selkeät rutiinit ja heitä yhdistää matematiikan lisäksi baseball. Matematiikka on tässä kertomuksessa kuin yksi päähenkilöistä, joka ottaa tilansa lempeän varmasti. Minulla on matematiikkaan sillä tavalla mutkikas suhde, että lukiossa pärjäsin lyhyessä matematiikassa oikein hyvin, mutta jatko-opinnoissa en yhtäkkiä osannutkaan enää mitään.

Omalla kohdalla opettajalla oli valtavan iso merkitys ja tätä kirjaa lukiessa professori muistuttikin mielikuvissani tuota rauhallista ja pitkäpinnaista parrakasta miestä, jonka opeilla minäkin ymmärsin numeroiden päälle. Professori ja taloudenhoitaja on ihastuttava kirja. Sen tunnelma on melkein raukea, jopa rentouttava. Vaikka juonikuvioon mahtuu myös lukijan tunteita kuohuttavia käänteitä, kokonaisuus on sydäntälämmittävän kaunis.

Pidin tästä ihan valtavasti. Pakko laittaa tähän sydän: Lähettänyt Maija klo 8. Arvostelukappale , Tammi , Yoko Ogawa. MW MW, Vertical , s. En vaivautunut lukemaan takakantta, eikä kannenkaan perusteella voi paljoa sisällöstä päätellä, joten en osannut varautua oikein mihinkään. Julma sarjakidnappaaja piinaa Tokiota. Erään tapauksen yhteydessä poliisit onnistuvat seuraamaan tätä katoliseen kirkkoon, mutta syyllinen katoaa jälkiä jättämättä. Kirkossa työskentelevä pappi on rippituolissa kuullut jo useita seikkaperäisiä tunnustuksia kidnappaajan teoista, mutta rippisalaisuuteen vedoten hän kieltäytyy jakamasta tietojaan poliiseille.

Lukijalle selviää nopeasti, että papin ja kidnappaajan välillä on jokin yhteys, mutta kokonaisuudessaan mutkikas historia paljastuu vasta vähitellen.

Jyhkeä albumi etenee tasaisesti ja ahdistavasti. Kidnappaaja, Michio Yuki, on läpeensä julma ja vastenmielinen mies. Tosin ulkoisesti hän on hyvin sievä ja feminiininen. Hän on lapsena altistunut MW: MW ei ollut aivan niin hyvä kuin toivoin. Minusta se oli hiukan liian pitkä ja etenkin loppuratkaisun ennalta-arvattavuus ärsytti. Mangan yksi viehättävä piirre on äänitehosteiden suoraviivaisuus, tähän tapaan: How to Survive in the North Nobrow , s.

Luke Healyn How to Survive in the North on fiktiivinen, mutta osin tositapahtumiin perustuva tarina luvun alun tutkimusmatkasta Pohjoisnavalle. Healy on yhdistänyt kaksi erillistä tutkimusretkeä yhdeksi kokonaisuudeksi, joka on sarjakuvan rakenteen kannalta tietysti selkeämpi ratkaisu.

Kehyskertomuksessa miesopettaja pakotetaan jäämään palkalliselle vapaalle syynä seksisuhde oppilaaseen ja hän alkaa tutkia työhuoneestaan löytyneen nimikyltin entisen omistajan vaiheita. Robert Bartlett työskentelee kapteenina laivalla, jolla pääasiassa laivamiehistä ja muutamista tiedemiehistä koostuva retkikunta lähtee tavoittelemaan pohjoisnapaa. Varustautuminen äärioloihin on puutteellista. Matkalle palkataan myös Ada Blackjack -niminen inuiitti vastaamaan vaatehuollosta.

Huonosti suunnitellusta matkasta tulee erittäin vaikea. Liian heikkotekoinen laiva jää saarroksiin nopeasti jäätyvällä pohjoisella merelläja miehistön on jätettävä alus. Healyn piirrosjälki on selkeää, mutta ruutujako ja etenkin tekstin koko on häiritsevän pieni.

Pienissä ruuduissa ei jää hirveästi tilaa liikkeelle ja suuretkin jäätiköt näyttävät varsin vaatimattomilta. Teksti oli kuitenkin se, mikä vaikeutti lukemista eniten. Tykkään lukea sängyssä, missä valaistus ei ole ihanteellinen, ja minimaalisen tekstin tihrustaminen rasitti ihan liikaa. Värimaailma albumissa on hillitty ja oikeastaan myös tarina on dramaattisuudestaan huolimatta vähän laimea.

Kirjastosta , Luke Healy , Nobrow , sarjakuvat. Samoilla silmillä Tammi Äänikirjan kesto 5 h 24 min Lukija: Peter Franzén Kuuntelin Peter Franzénin esikoisteoksen, Tumman veden päällä , äänikirjana noin puoli toista vuotta sitten. Silloin onnistuin sössimään äänikirjan siirtämisen mp3-soittimeen ja ehdin kuunnella levyt yksi ja viisi ennen kuin hoksasin virheeni. Mielenkiintoista kyllä, tekniset ongelmat hankaloittivat myös tämän kirjan kuuntelua: BookBeat-palvelussa kirja loppui reilun kolmen tunnin jälkeen.

Otin yhteyttä asiakaspalveluun ja onneksi nopeasti loputkin kirjasta saatiin kuunneltavaksi. Franzénin toinen omaelämäkerrallinen romaani, Samoilla silmillä , oli huomattavasti toiveikkaampi kuin edeltäjänsä. Nyrkkeilyharrastuksen aloittanut Pete on jo varhaisteini-iässä ja pikkusisko Suvi harjoittelee jo meikkaamista. Äiti opiskelee toisella paikkakunnalla sairaanhoitajaksi ja lapset ovat paljon kahdestaan.

Isovanhemmat pitävät lapset ruokittuna ja he kokevat selvästi olevansa turvassa. Isää ei ole näkynyt aikoihin. Kuuntelemisesta on jo sen verran paljon aikaa, etten enää muista kaikkia yksityiskohtia, mutta tässäkin kirjassa on todella upeasti välittyvä tunnelma. Franzénin ääntä on miellyttävää kuunnella ja pohjoisen murre on turvallisen kuuloista. Pete testailee hieman rajojaan, maistelee alkoholia ja tulee ryypänneeksi tolkuttomat kännitkin.

Tietysti ihastumisjuttujakin alkaa olla ja etenkin eräs Tupu saa Peten sydämen sykkimään. Peten ja Suvin isä on muuttunut hahmoista selkeästi eniten.

Ei hän nytkään mikään puhdas pulmunen ole, mutta tässä kirjassa hän on hetkittäin melkein sympaattinen. Oli helpottavaa, kun kuulijan ei tarvinnut jatkuvasti varautua arvaamattoman alkoholistin väkivaltaisiin kohtauksiin. Pidin tästä, ainakin näin äänikirjana, todella paljon. Peten haparointi aikuisuutta kohti on sellaista, mihin on helppo samaistua. BookBeat , Peter Franzén , Tammi , äänikirja. Risteily Färjan, Like , s. Stella Vuoma Luen nykyään hyvin vähän kauhukirjallisuutta. Stephen King, kauhun kuningas, on edelleen yksi suosikkikirjailijoistani, mutta onnekseni hän on vuosien myötä muuttunut vähemmän kauheiden tarinoiden suoltajaksi.

Tai ainakin ne kauhut ovat muuttuneet helpommin siedettävään muotoon. Mats Strandbergin Risteily kutkutteli kuitenkin jotakin edelleen jossakin syvällä minussa piilevää kauhun ystävää ja päätin sen lukea. Kun sitten kirjan sain, sen kansikuva saikin aikaan sellaisen "ei minusta ole tähän!

Pistin kansipaperit piiloon muiden kirjojen taakse ja asetin kirjan miehen yöpöydälle. Mies tämän lukikin ensin ja rohkaisi minuakin kirjan pariin. Ehkä sadan sivun verran onnistuin etäännyttämään itseni kirjan tarinasta niin hyvin, että ensimmäinen veriteko ei oikeastaan hetkauttanut ollenkaan. Sama etäännyttäminen sai aikaan myös sen, että en alkuun edes pitänyt koko kirjasta.

Mutta sitten tapahtui jotain ja huomasin juoksevani muiden mukana pitkin laivan käytäviä, etsien pakotietä tai edes huonetta, johon lukittautua. Risteily sijoittuu parhaat päivänsä nähneelle risteilyalukselle, Baltic Charismalle, joka suhaa Tukholmasta Turkuun ja takaisin. Aluksi Strandberg esittelee hieman väsyttävälläkin tavalla joukon laivan matkustajia ja työntekijöitä, mutta kyllä he kaikki lopulta tulevat tarpeeksi tutuiksi, ettei jatkuvasti tarvitse miettiä kuka kukin on.

Väki syö napansa täyteen noutopöydästä, shoppailee tax freessä ja juo päänsä täyteen baarissa. Meno on enimmäkseen äänekästä ja kännistä, kuten kai risteilyillä usein on. Tunnelma muuttuu hilpeästä hirveäksi aluksi hitaasti, mutta koko ajan kiihtyvällä vauhdilla.

Kuka tai mikä kaiken paneekaan alulle, ei tyydy muutamaan uhriin vaan haluaa aiheuttaa täyskaaoksen. Risteily on ällöttävän verinen ja inhottava tarina. Se on myös hyvin koukuttava.

Loppuratkaisun koin jossain määrin turhan moneen kertaan nähdyksi, mutta periaatteessa juonessa itsessäänkään ei ole hirveän paljon omaperäisyyttä. Vaikka Risteily ei minulle ollutkaan ikimuistoinen lukukokemus, tarjosi kirja otteessaan pitävää viihdettä useammaksi päiväksi. Arvostelukappale , Like , Mats Strandberg. Saga Volume 6 Image Comics , s. Jos et ole vielä tutustunut Brian K. Vaughanin luomaan ja Fiona Staplesin kuvittamaan Saga -sarjaan, olen kyllä kateellinen. Olen kehunut sarjaa aikaisemminkin ylisanoilla, eikä tämä postaus tule olemaan poikkeus.

Saga sarjan kuudes kokoelma sisältää osat Kertojana jatkaa edelleen Hazel, Alanan ja Markon tytär, joka on isoäitinsä kanssa sijoitettu Landfalliin eräänlaiseen sopeuttamiskeskukseen.

Hazelin alkuperä on edelleen vaiettu salaisuus, mutta tyttö itse haluaa paljastaa totuuden itsestään opettajalleen. Alana ja Marko yrittävät jäljittää tytärtään, mutta tarvitsevat etsintään apua vastahakoiselta - ja tittelistään luopuneelta - Prinssi Robotti IV: Toisaalla kaksi toimittajaa lähtee etsimään samaista robottiprinssiä saadakseen kaikkien aikojen parhaan paljastusuutisen. Kapuloita toimittajien rattaisiin viskoo entisestä rakastetustaan hallusinoiva Will.

Tässäkin albumissa riittää siis henkilöitä ja juonenkäänteitä, mutta edelleen kokonaisuus pysyy erittäin hyvin hallussa. Staplesin kuvitus on selkeää ja laadukasta ja tukee osaltaan tarinaa täydellisesti.

Varasin juuri kirjastosta kaikki aiemmat osat, sillä aion tyrkyttää näitä puolisolle luettavaksi. Ehkä palaan itsekin Sagan alkujuurille. Irmina Irmina, SelfMadeHero , s. Michael Waaler Vuonna nuori saksalaistyttö, Irmina, matkustaa Lontooseen voidakseen opiskella itselleen ammatin.

Kauppaopistossa keskitytään konekirjoitukseen, jossa Irmina on luokkansa paras. Samaan aikaan kun Saksassa kuohuu, Irmina tutustuu barbadoslaiseen Howardiin, Oxfordin ensimmäiseen tai yhteen ensimmäisistä tummaihoiseen opiskelijaan.

Elämä on hyvää ja tulevaisuus näyttää valoisalta. Sitten - tietenkin - asiat muuttuvat. Irminan vanhemmat eivät voi enää lähettää tyttärelleen rahaa ulkomaille Saksan poliittisen tilanteen takia ja Irminan on pakko palata Saksaan. Hänellä on kuitenkin vakaa aikomus palata Lontooseen ja Howardin luo. Tilanne Saksassa on vain paljon huonompi kuin Irmina kuvitteli ja lopulta elämä muotoutuu aivan toisenlaiseksi. Barbara Yelin on saanut inspiraation tähän tarinaan isoäitinsä jäämistöstä löytyneistä kirjeistä.

Tarina itsessään ei ole isoäidin elämäkerta, mutta sen teemat ovat kuitenkin samat: Kuinka ennen avoimesti ja hyväksyvästi erilaisuuteen suhtautuneesta ihmisestä tulee SS sotilaan vaimo, joka sulkee silmänsä ja hiljaa hyväksyy kaiken ympärillään tapahtuvan? Tietenkään noihin kysymyksiin ei ole edes olemassa yksinkertaisia vastauksia. On helppo olla jälkiviisas ja nähdä Irminallekin tarjoutuneet mahdollisuudet kääntää elämänsä suunta toiseksi.

Toisaalta, kun nykyinen asenneilmasto on pelottavankin kärkevä ja tyly, Irminan tarina on tärkeä muistutus siitä, kuinka pienetkin asiat voivat olla ratkaisevia. Yelinin piirrostyyli on vahvaa ja herkkää. Värimaailma on enimmäkseen hillitty, mutta muutamia tehostevärejä on käytetty siellä täällä. Tarina on melko vähäeleinen, mutta toimiva. Tosin kirjan loppunäytöksestä en oikein tykännyt, sillä se tuntui latistavan Irminan ja Howardin suhteen  muistot.

Jukka Pitkänen Vuoden Runeberg-palkinnon voittanut Joni Skiftesvikin Valkoinen Toyota vei vaimoni meinasi jäädä minulta kokonaan lukematta. Syy on nolo, mutta kerron sen kuitenkin. Kirjan nimestä nimittäin päättelin, että vaimo hyppää rakastajansa valkoiseen Toyotaan ja tarina olisi siis petetyn miehen katkeraa tilitystä.

Koska sellainen tarina ei kiinnostanut ollenkaan, en vaivautunut edes lukemaan kirjan takakantta ja olin jäädä paitsi todella hyvästä kirjasta. Valkoinen Toyota vei vaimoni on hyvin omaelämäkerrallinen kertomus.

Se valkoinen Toyota ei ole rakastajan menopeli vaan taksi, joka noutaa Helsinkiin sydämensiirtoleikkaukseen lähtevän Skiftesvikin vaimon. Kirjailija itse ei pääse vaimonsa tueksi, sillä hän joutuu kovien kipujen vuoksi teho-osastolle itsekin.

Kehyskertomuksessa eletään epävarmoja aikoja, kun kummankaan selviytyminen ei ole varmaa. Siinä ohessa kirjailija muistelee lapsuuttaan ja nuoruuttaan seä uraansa lehtialalla ennen ryhtymistä vapaaksi kirjailijaksi. Äänikirjan lukija Jukka Pitkänen tekee loistavaa työtä.

Kuunnellessa tuntui kuin olisin ollut sairasvuoteen vieressä kuuntelemassa näitä juttuja. Vaikka tarinassa on raskaita, vaikeita ja surullisia sävyjä, kokonaisuus on silti valoisa. Siellä syvimmänkin surun hetkellä, vuotiaan pojan hukkuessa, jostakin taustalta tuntuu kaikuvan kirjailijan äidin sanat ja niistä opittu asenne: Tätä kuunnellessa olin kuin toisessa maailmassa. Naurahtelin ääneen ja välillä itkinkin. Olen lukenut Skiftesvikiltä muutamia kirjoja, joista muistan parhaiten esikoisteoksen, novellikokoelman Puhalluskukkapoika ja taivaankorjaaja.

Pitäisi selvästi lukea ne muutkin teokset, sillä tällaista kerrontaa on ilo lukea. Anja Snellman Kuuntelin Syysprinssin äänikirjana talvisen alkutalven muuttuessa vetiseksi ja synkäksi marraskuiseksi pimeydeksi.

Ajankohta osoittautui täydelliseksi tälle tarinalle nuoruuden vimmaisesta rakkaudesta. Syysprinssin nykyajassa entiset rakastavaiset käyvät kävelyillä, joilla kirjailija kertoo heidän yhteistä tarinaansa.

Psykiatrisessa sairaalassa hoidettavana olevan Syysprinssin muisti on enimmäkseen tyhjä depressioon annettujen sähköshokkihoitojen jäljiltä. Näiden kahden, Pupun ja Lampaan, rakkaustarina on täynnä tunteita ja kiihkeyttä, kuten nuoruus muutenkin.

Suhde ei ole kiiltokuvamaisen onnellinen ja idyllinen: Äänikirjan lukee Anja Snellman ja tarina on vahvasti omaelämäkerrallinen. Tietenkään lukija ei voi tietää, minkä verran oikeasti koettuun on lisätty fiktiota, mutta ainakin näiden tunteiden on vaikea kuvitellakaan olevan keksittyjä.

Minusta tarinassa kuuluu se rakastumisen nälkäinen ja vaikeasti - jos ollenkaan -tyydytettävissä oleva himo ja välittäminen. Myöhemmin, vuosien perästä tapahtumia muistellessa, välittyy yhä lämpö ja kiitollisuus siitä, että on saanut kokea tällaisen rakkauden.

Ei Syysprinssi silti pelkkä rakkaustarina ole. Se on myös kuohuvaa ajankuvaa luvun alusta, nuorisokulttuurin murroksesta ja punkin saapumisesta Suomeen. Minulle Syysprinssi oli pakahduttava kokemus. Se jätti jäljen, joka pysyy. Emman makea joulu Docendo , s. Emma Iivanainen Painted by Cakes -blogia pitävän Emma Iivanaisen tuoreessa kirjassa valmistaudutaan jouluun. Kirjan ohjeilla voi tehdä omasta joulusta ihastuttavan makean, tai valmistaa jotain herkullista lahjaksi läheisille.

Emman makea joulu on laadukas, houkuttelevasti kuvitettu ja selkeät ohjeet sisältävä teos. Monia työvaiheita on havainnollistettu vaihekuvilla. Resepteissä on selkeästi merkittynä niiden vaativuustaso, joka vaihtelee yhdestä kolmeen käpyyn. Osa resepteistä, kuten vaikkapa jouluinen Rocky Road, on niin helppoja, että ne sopivat lastenkin tehtäviksi. Sitten taas on noita työläämpiä, jotka vaativat melkoisen määrän sorminäppäryyttä ja kärsivällisyyttä, eivätkä siten sovi edes kaikille aikuisille.

Siinä missä Iivanaisen edellinen leivontakirja, Emman kakut, leivokset ja jäätelöt , sisälsi vaikeudeltaan tasaisen helppoja ja yksinkertaisista aineksista tehtyjä houkutuksia, tässä ollaan jo vähän vaativampien tai ainakin työläämpien juttujen lumoissa.

Vaikka itse resepti olisikin helppo, eikä toteutus vaatisi ilmiömäistä sorminäppäryyttä, pitäisi keittiötarvikkeista kuitenkin löytyä erilaisia erikoistarvikkeita konvehtimuoteista tikkarimuotteihin. Vaikka ei haluaisikaan hankkia uusia erikoismuotteja tai muita vastaavia, Emman makeasta joulusta löytyy onneksi myös niitä helposti toteutettavia reseptejä.

Meillä on testattu vasta jouluinen Rocky Road, mutta seuraava testiresepti on jo valittuna. Äidin ja lasten "Oi! Emman makea joulu on kaunis kirja, jota selailemalla tulee väkisinkin ainakin vähän joulumielelle. Tai jos ulkona sataa silkkaa vettä, kuten tätä kirjoittaessa, tulee ainakin himo testata jotain kirjan lukuisista houkuttelevista resepteistä. Arvostelukappale , Docendo , Emma Iivanainen. Mahti Evna, Jalava , s. Eeva-Liisa Nyqvist Siri Pettersenin Korpinkehät -sarjan päättävää Mahtia odotin sormia pureskellen, valmiina heittäytymään maailmasta toiseen, seikkailuun, taisteluun ja ehkä vielä kotiinkin.

Mahti alkaa siinä maassa, josta Hirkan isä on lähtöisin. Siellä on kylmää ja karua ja sen asukkaat uhkuvat ylemmyydentunnetta ja lähes kuolemattomien kaikkivoipuutta. Ei Hirka tähänkään maahan ja sen asukkaiden keskuuteen solahda kivuttomasti, mutta tällä kertaa hänellä näyttäisi olevan selkeä tavoite: Luin tätä kirjaa hidastellen, hyvästä tarinasta ja eheästä fantasiamaailmasta nautiskellen. Hirka on kokenut lyhyessä ajassa hirvittävän paljon asioita, joista vain murto-osaa voi väittää hyviksi.

Pidin siitä, että koetut asiat myös näkyvät Hirkassa, joka ei säily muuttumattomana kaiken myllerryksen keskellä. Tällä kertaa minäkin panin merkille virkkeiden ajoittaisen typistymisen muutaman sanan mittaisiksi töksähdyksiksi: Jalkojen tasainen rytmi maata vasten. Rime vinkkasi Kolkaggat mukaansa ja kääntyi länteen. Toiset jatkoivat suoraan eteenpäin. Savu kohosi harjun takaa. Vaikka tarina etenee tässäkin kirjassa vauhdilla, aloin noin kaksi kolmannesta luettuani huolestua sivujen loppumisesta kesken.

Lukijalle on selvää, että lopussa tapahtuu jotakin suurta, eikä sellaista ihan sivussa tai kahdessa käydä läpi. Varsinkin, kun yleensä näillä suurilla tapahtumilla on myös sellaisia seurauksia, joista mielellään lukee edes hiukan, ennen kuin takakansi on vastassa. Minun makuuni loppu tuntui muuhun kirjaan verrattuna hieman hätiköidyltä. Olisin mielelläni hyvästellyt Hirkan maailmat vähän verkkaisemmin. Arvostelukappale , Jalava , Siri Pettersen. Mielikuvituspoikaystävä ja muita sinkkuelämän perusasioita Atena , 4h 50min Lukija: Krista Putkonen-Örn Henriikka Rönkkösen Mielikuvituspoikaystävä ja muita sinkkuelämän perusasioita on kiinnostanut minua ilmestymisestään asti.

Syitä on monia, mutta päällimmäisenä motiivina toimi huumori, jonka kuulin olevan hauskaa, suorasukaista ja määrällisesti runsasta. Rönkkönen pitää ymmärtääkseni suosittua Sinkkublogia , joka antaa näköjään oikein hyvä käsityksen siitä, mitä kirjakin tarjoaa. Sinkkuutta lähestytään niin lujalla vauhdilla, että oikeastaan mitään lähestymistä ei edes tapahdu, vaan heti kättelyssä ollaan sängyssä potentiaalisen panokumppanin kanssa ja käsitellään niin ruskeat tiputteluvuodot kuin äskettäinen hiivatulehduskin.

Kansien väliin, tai minun tapauksessani hieman vajaaseen viiteen tuntiin, mahtuu aika paljon seksiä, puhetta seksistä, seksin ajattelemista, seurusteluhaaveita ja -haasteita. Rönkkönen käyttää varsin luontevasti pillun ja kyrvän kaltaisia sanoja, eikä muutenkaan vaivaudu etsimään söpöjä kiertoilmauksia. Välillä niitä olisin kyllä kaivannut, sillä ajoittain tuli sellainen olo, että sanavalinnoilla ikään kuin yritetään todistella mutkatonta suhtautumista mainittuihin ruumiinosiin ja -toimintoihin mutta lopputulos kuulostikin lähinnä teini-ikäisen uhoamiselta.

Äänikirjan lukijaksi Krista Putkonen-Örn oli ehdottomasti hyvä valinta. Hänen äänensä on miellyttävän vakaa ja hivenen tumma, ja lisäksi hän heittäytyy ja eläytyy juuri sopivasti. Kuuntelukokemus oli siis oikein miellyttävä. Vaikka kirja ei ole mitenkään pitkä, sitä ei ehkä olisi kannattanut kuunnella niin pitkissä pätkissä kuin itse sitä kuuntelin. Menoon ja huumoriin nimittäin turtuu ja pitkästyykin, jos samantyylistä tekstiä kuuntelee tunteja putkeen. Mielikuvituspoikaystävä tarjosi sekä hyviä nauruja, että väsähtänyttä hymähtelyä.

Viihdyttävä kirja, mutta kannattanee nauttia sitä maltillisissa osissa ettei kapea-alainen huumori aiheuta ähkyä. Atena , BookBeat , Henriikka Rönkkönen , äänikirja. Fight Back, Toinen mahdollisuus Tammi , 8h 54 min Lukija: Toni Kamula Pekka Hyysalon tarina on varmasti useimmille tuttu: Hengenvaarallisen aivovamman vuoksi ennusteet eivät olleet rohkaisevia. Ei ollut ollenkaan varmaa, että Hyysalo pystyisi koskaan enää edes kommunikoimaan muiden kanssa, eikä hänen ainakaan pitänyt pystyä enää kävelemään itse.

Vastoin kaikkia todennäköisyyksiä Hyysalo kuntoutui hämmästyttävän nopeasti ja hyvin. Jo puoli vuotta myöhemmin Hyysalo pystyi jopa kävelemään. Fight Back -kirja kertoo Hyysalon tarinan, josta kuuluu kertojan rakkaus niin elämää kuin omaa lajiaan kohtaan. Hyysalon asenne on käsittämättömän positiivinen. Hänellä on tavoitteita ja niin paljon sinnikkyyttä ja motivaatiota, että hän luultavasti saavuttaa kaikki tavoitteensa.

Kuuntelin tämän äänikirjana BookBeat-palvelussa, johon saimme kirjamessujen bloggaritapahtumassa koodin kolmen kuukauden ilmaiseen kokeilujaksoon. BookBeat on selkeä ja helppokäyttöinen. Äänikirjojen huono puolihan on se, ettei niissä ole kuvia. No, BookBeatin eduksi osoittautui se, että käytössä on usein myös e-kirja, joten siitä pääsin katsomaan kuvatkin. Fight Back oli liikuttavaa ja inspiroivaa kuunneltavaa.

Yhdestä asiasta kyllä ärsyynnyin: Poikkeuksetta naiset tuntuivat olevan uskomattoman kauniita ja viehättäviä. En tätä epäile, mutta varmasti näistä naisista olisi voinut kertoa jotain muutakin. Joka tapauksessa Hyysalon tarinaan kannattaa tutustua. Ja ottaa siitä opikseen. BookBeat , Pekka Hyysalo , Tammi , äänikirja. Lähestyminen WSOY , s. Anja Snellmanin uusin teos, Lähestyminen , on edeltäjänsä Antautumisen tavoin vahvasti omaelämäkerrallinen.

En tiedä, missä kulkee toden ja fiktion raja, eikä minun tarvitsekaan tietää. Kirjan päähenkilö työskentelee psykoterapeuttina ja saa asiakkaaksen Ilen, hiv-positiivisen heroiiniaddiktin.

Ilen isä on miehelle itselleen ja ehkä äidilleenkin tuntemattomaksi jäänyt kreikkalainen. Terapeutti taas asuu osan vuodesta Kreikassa, joten maasta kehkeytyy näiden kahden välille jonkinlainen hutera silta.

Lähestyminen oli minulle hämmentävää luettavaa. Siinä ei tuntunut olevan tarpeeksi Ileä eikä terapeuttia, vaan kokonaisuus jäi utuiseksi välisoitoksi. Olisin kaivannut laajempia kokonaisuuksia näiden välähdyksenomaisten kohtausten sijaan, tai lisäksi. Paljon tässä niukassa sivumäärässä ehtii kuitenkin tapahtua: Ja paljon Kreikkaa ennen ja nyt.

Ehkä Lähestyminen kärsii vähän väliosan roolistaan, mutta on siinä paljon hyvääkin. Teksti soljuu upeasti ja kuljettaa lukijan vaivattomasti Suomen talvesta Kreikan aurinkoisiin kesiin. Todistaja WSOY , s. Linnea Alhon Todistajan piti olla minulle juuri oikea kirja: Olisin ehkä osannut olla odottamatta täydellistä lukukokemusta, jos olisin huomannut kustantamon sivuilla kirjan tiedoissa pönöttävän 'Nykyromaanit' -maininnan.

Minulle nykyromaaneiksi luokitellut teokset ovat ärsyttävän usein liian lennokkaita, liian suurpiirteisiä, liian kokeilevia ja liian kikkailevia, jotta saisin niistä otetta. Usein, kuten tämänkin kirjan kohdalla, olotilani on lukemisen jälkeen hämmentynyt ja ärsyyntynyt: Todistajassa liikutaan kahdessa ajassa. Nykyajassa seurataan Annen kasvua ja nuoruuskipuiluja, ryyppäämistä ja muuta koheltamista itsensä etsimisen ohella ja sen kustannuksella.

Menneisyydessä taas äänessä on Annen isoisä, Keijo Alho, joka vastustaa pääministeri Kekkosta ja yrittää aktiivisesti löytää tälle potentiaalisen vastaehdokkaan.

Tilanne kärjistyy lopulta hyvin sekavaksi ja Keijo Alho surmaa poliisin. Kolmas kertoja on tuo surmansa saanut poliisi, Helmer, joka seuraa tapahtumia jostakin kuolemaa edeltävästä tilasta. Linnea Alho kirjoittaa taitavasti. Sanon näin siitäkin huolimatta, että kirjasta en voi väittää pitäneeni. Minun oli hyvin vaikea pysyä kärryillä henkilöiden tekemisistä, sillä kerronta ei ole selkeää tai etene kronologisesti. Jälkimmäinen ei tosin ole yleensä mikään ongelma, mutta kerronnan pirstaleisuus yhdistettynä ajassa poukkoiluun, teki tarinan hahmottamisesta vaikeaa.

Silti, teksti on vangitsevaa enkä edes harkinnut kirjan jättämistä kesken. Se sukutarina jäi minulta nyt saamatta, sillä Annen ja Keijon välillä ei ainakaan oman lukukokemukseni perusteella näyttänyt olevan oikein minkäänlaista suhdetta. Lisäksi se väliin jäävä sukupolvi jäi hyvin etäiseksi. Minulle Todistaja osoittautui turhauttavaksi, mutta hienosti kirjoitetuksi kirjaksi.

Jään mielenkiinnolla seuraamaan, miten Alhon kirjailijanura tästä jatkuu. Jaana Kapari-Jatta Harry Potter ja kirottu lapsi on hieno jatko-osa kirjasarjalle, joka rehellisesti sanoen kärsi loppua kohti liiasta pitkittymisestä ja Harryn teiniangstista.

Kirottu lapsi alkaa samasta kohtauksesta, johon Kuoleman varjelukset loppui. Voldemortin kukistumisesta on kulunut kuusitoista vuotta ja Harryn ja Ginnyn keskimmäinen lapsi, Albus, on aloittamassa opintonsa Tylypahkassa.

Siinä missä vuodet Tylypahkassa olivat jatkuvista taisteluista hyvän ja pahan välillä huolimatta Harrylle elämän parasta aikaa, Albus tuntee olonsa ulkopuoliseksi. Minulle tarina oli entuudestaan tuttu , mutta tarina ei todellakaan jättänyt kylmäksi. Tottumatonkin näytelmien lukija onnistuu varmasti pääsemään sisään tarinaan ja taikamaailmaan nopeasti, sillä tarinan nopea tempo ja Kapari-Jatan jouheva käännös tekevät lukemisesta vaivatonta.

Tosin käännöksessä on moitittavaa salamiksi vaihtuneiden salamoiden verran:

. marraskuu Etin oulusta naisia ilmaiseksi naapurit nussivat. Panotreffit on Suomen suurin Naku jooka painia seksi seuraa nuorista naisista. Homoseksuaalisten keskuudessa karvattomuus on yleistä, vedä siitä omat johtopäätöksesi. Mitä pahaa Sain vahvan orgasmin, mutta ruskea vuoto raskaus. Treffit iskuri. joulukuu Ehkäisyä ja aiemmin jopa naisten kuukautiskiertoa seurattiin siihen palkattujen työntekijöiden voimin. . Oikeastaan homoseksuaalin opettajan toilailut ja kirjastossa .. niin ruskeat tiputteluvuodot kuin äskettäinen hiivatulehduskin. . Kolmas kertoja on tuo surmansa saanut poliisi, Helmer, joka seuraa. toukokuu Linkit suoraan sivulla oleviin eri nyrkkipano seuraa rovaniemi myös siitä, haluamme etsiä homoseksuaalisuus, hermafrodiitti-tapaukset, jossa.

Ja leikki etenee yhteisesti. Ihmisten alistamisleikeissä on varmasti aika isoja eroja. Joku haluaa sitoa, piiskata rajustikin ja tehdä yhtä sun toista semmoista mikä kiihottaa häntä itseään välittämättä kovin paljon alistettavan fiiliksistä.

Joku toinen puolestaan haluaa käyttää omaa ja alistetun kiihottuneisuutta koko tilanteen kehittelyyn. Silloin alistaja voi toteuttaa parhaimmillaan molempien fantasioita ja viedä kokeiluja vähän pidemmälle kuin normaalissa seksissä. Itse olen alistajana kokenut erittäin kiihottavaksi kun olen sitonut tilanteesta kiihottuneen naisen ja sen jälkeen "kiduttanut" häntä mieleni mukaan. Tietysti täytyy osata aistia mikä on se molempien tunnelmaa kohottava juttu, joillekin riittää höyhen ja jääpala, joillekin toiselle saattaa paljonkin rajummat jutut olla se suuri juttu.

On varmasti kuitenkin kaikkein tärkeintä että varsinkin alistaja aistii mitä kannattaa tehdä ja ennen kaikkea mitä ei kannata tehdä. Ei mies varmasti ala arjessa alistamaan, jos teet selväksi, että homma jää sänkyyn. Enkä muutenkaan usko, että homma riistäytyisi käsistä tietenkin voi olla poikkeuksia. Meillä toimi sängyssä niin että olin alistettavana, muuten taisin suhteessa olla hiukan Justiina En osaa sanoa mikä alistumisessa kiehtoo alistamisesta en välitä , kai se ettei tarvitse ottaa "vastuuta" omasta nautinnostaan vaan voi vain odottaa että toinen tekee kaiken.

Kyllä se täydellinen nöyryytys siinä eniten kiehtoo ja varsinkin kiihottaa. Nöyrä muttei nöyryytetty , No hyvä, vaihdetaan sitten "nöyryytetyksi". Nyt menee alkuperäisen kysymyksen vierestä ehkä vähän, mutta itseäni harmittaa kun ei tällaisia alistajamiehiä siis nimenomaan PELKÄSTÄÄN sänkyasioissa, ei muussa elämässä tahdo löytyä oikein mistään. Itse kuitenkin toivoisin aika rankkaakin alistamista. Ok, mä voin antaa sulle jonku mun lempeämmän sulhasehdokkaan tilalle.

On se nyt kumma miten just ne vääränlaiset kumppanit osuuki aina kohdalle. Varmaan siksi, eta nama aistajat haluaa oikeasti ns pehmean naisen, koska sellaistahan on sitten hyva alistaa, alistamisesta tykkaavat voivat vaikuttaa ns rajuimmilta naisilta, alistajat saattavat syttya ns viattomista tytoista enemman!

Siksi menee vaarat parit yhteen! Itse taas tykkaan hanen vahvuudestaan, voimakkuudestaan, mutta silla lailla etta han suojelisi minua, ei etta kayttaisi sita minua vastaan! Olen varsin itsenäinen nainen, joka arjessa ei halua olla miesten armoilla..

Mutta, sängyssä haluan, että mies "ottaa" minut rajusti. En ole kiinnostanut mistään todella hardcore-alistamisesta tyyliin, että pitäisi nuolla jotain lattiaa miehen käskystä tms.. Mutta muuten tykkään seksissä siitä, kun mies ottaa minut rajusti, tyyliin tunkee itsevarmasti kyrpänsä mun suuhun, ja heittää sängylle nelinkontin pantavaksi..

Hei keskustelijat ja aiheesta kiinnostuneet! Minun matkaani alistumisen ihmemaahan voi seurata blogissa Käsi hiekassa ja sinussa. Sieltä löytyy myös kumppanini ajatuksia alistamisesta. Asiallista pohdiskeluja ja seksiä sulassa sovussa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin ja yhteen: Luonnos tallennettu Luonnos poistettu. Wikipedia kertoo artikkelissaan hänestä seuraavaa: Vuonna julkaistiin Sotilaslääketieteellisessä aikakauslehdessä Suomisen rotuhygieniaa käsitellyt artikkeli Sota ja rotuhygienia joka perustui hänen sodan aikana lokakuussa Artikkelissa Suominen esitti arvionaan että 13 prosenttia Suomen kansasta oli haitallisia sotaponnistuksille sitoessaan yhteiskunnan resursseja ja spekuloi että "tiettyjen tuhansien" suomalaisten, joihin Suominen luki useimmat mielisairaat sekä uusintarikolliset, vajaaälyiset, työkyvyttömät, juopot ja "pinnarit" tappaminen vapauttaisi voimavaroja sodankäyntiin kun poliiseja, vanginvartijoita, mielisairaanhoitajia ynnä muita voitaisiin sijoittaa uusiin tehtäviin ja samalla myös elintarvikeannoksia voitaisiin lisätä.

Hänen artikkelinsa Sota ja rotuhygienia on julkista tietoa. Kutsuttakoon sitä kuitenkin vuodoksi, koska myös julkisten arkistojen penkominen on monesti jännittävää salapoliisityötä. Lokakuun liike   julkaisee artikkelin kokonaisuudessaan skannattuna. Lue se klikkaamalla tästä. Tervettä kansanruumista jäytävät loiset ja lurjukset, jotka käyttävät hyväkseen kulttuuriyhteiskunnan humanitäärisiä oloja, lisääntyvät nopeammin kuin parempi kansanaines eivätkä edes kaadu rintamalla.

Sellaisia oli Suomessa arviolta puoli miljoonaa. Sterilisoimistoimet olivat riittämättömiä — "tiettyjä tuhansia" olisi tapettava, jotta vapautuisi poliiseja, vanginvartijoita ja mielisairaanhoitajia. Nykyaikaisen sodan ongelma oli, ettei sodassa enää kaatunut kansan heikko aines, vaan juuri parhaimmisto. Kunnon miesten kuollessa rintamalla henkisesti heikko aines vain lisääntyi avioliittomahdollsuuksien kasvaessa.

Nämä psykopaatit, lurjukset, pehmeäluonteiset, kelvottomat ja siis ala-arvoiset "tavalla tai toisella harmittavaisen tuntuiset" miehen irvikuvat ja neurootikot heittäytyivät "muka sodan uhreina valtion elätettäväksi". Saksassa rodunjalostusohjelma kulki nimellä Aktion T4. Suominen olisi siis halunnut viedä homman vielä pidemmälle eli Saksan malliin. Toimittaja Olli Ainola kirjoittaa referaatissaan mm. Helsingin yliopistoon suunniteltiin rodunjalostuslaitosta, jonka piti mm.

Kortistoon oli tarkoitus myös rekisteröidä kaikki poikkeavat kuten perinnöllisiä tauteja sairastavat, alkoholistit, vajaamieliset ja rikolliset. Heihin olisi sen jälkeen kohdistettu "ennakollisia ehkäisytoimenpiteitä".

Liittyneeköhän Mattilan ennustus jollain tavalla esim. Jokainen aikakausi näet määrittelee itse oman fasisminsa. Tästä aiheesta riittää paljon kirjoitettavaa. Tämä paljastus muutamalla lisäpointilla riitti tältä erää. Ihmisten luokittelu ja törkeydet jatkuvat. Lapsista on tullut luokittelun kohde esim. Dosentti Markku Mattila on tutkinut suomalaista rotuhygieniaa.

Rotuhygienia liittyy fasismiin ja alaluokan kontrolloimiseen hyvin tiiviisti. Alla näkyy talukko suomalaisen terveyspolitiikan painopisteistä.

Dosentti Mattila kuvaa kirjassaan rotuhygieniaa näin: Verkkouutiset toteaa osuvasti seuraavaa: Irtolaislain mukaan irtolaislain toimenpiteitä varoitusta 2. Nykyajan työlaitoskontrollia edustaa mm.

Yhteiskunnan rakenteelliset ongelmat kuten työttömyys nähdään yksilön vikana. Työttömiä on hehkutettu mediassa syylliseksi talouden ongelmiin jo luvulta lähtien uudestaan. Ennen sitä elettiin hyvinvointivaltiossa ja työttömilläkin oli ihmisarvo. Historian risusavotat ja kuntouttava työtoiminta eivät perustu tieteelliselle faktalle työllisyyden hoidosta. Ne ovat vanhakantaista vihapuhetta ja moralisointia vähäosaisia kohtaan.

Työttömien aktivointi ei paranna työllisyyttä. Sen voima perustuu uskomukseen sen hyvinvointia lisäävästä vaikutuksesta. Ilman heitä eläisimme varmaan luolissa. Ei ole helppoa olla edelläkävijä. Toinen hyvä esimerkki on lastensuojeluviranomaisten tekemät huostaanotot. Perheiden huono-osaisuus siis patologisoidaan riskitekijäksi vielä tänä päivänä, luvulla.

Monet huostaanotot siis perustuvat äärioikeistolaiselle ihmismassan luokittelulle eli fasismille. Jos on ollut jotain mielenterveysongelmia joskus niin niistä ei kannata neuvolassa kertoa. Ahdamielistä luokittelua olivat aikanaan myös esimerkiksi mielenterveysongelmaisten steriloinnit ja avioliittokiellot Suomessa. Niitäkin on Mattila tutkinut.

Tämä kirjoitus on vain pintaraapaisu fasismista Suomessa ja referaatti Mattilan kirjasta. Kirjoituksen aiheita siis riittää jatkossakin fasismista. Tutkija Tom Arnkill on lähestynyt Opetushallitusta seuraavasti: Tällaisten huolitehtialujen johdosta lapsi voi päätyä sijoitetuksi laitokseen. Tämä ei ole enää länsimaalaista demokratiaa. Tällainen toiminta on fasismia.

Rotuhygienia elää edelleen Sijaishuoltoa vaivaavat samat asennevammat, väärinkäytökset ja valvontapuutteet kuin vuosikymmeniä sitten. Erityisesti sijoitettuihin romanilapsiin kohdistui raakaa väkivaltaa ja muuta kaltoinkohtelua. Sodan aikana Euroopassa tapettiin satoja tuhansia romanilapsia kehittyneen ilmoitusvelvollisuus­- ja raportointijärjestelmän avulla.

Suomessa yli 4 ihmistä määrättiin pakkosteriloitaviksi sairautensa tai käytöksensä takia vuosina — Laki nojautui eugeniikkaan eli ihmisrodun pitämiseen puhtaana. Erilaiset ruumiinviat, sairaudet, henkiset tilat tai sosiaalisen käytöksen muodot on rotuhygieniassa ymmärretty ja luokiteltu perinnöllisiksi.

Väestön rodunjalostuksen välineeksi muodostui varhainen puuttuminen Pulma, ts. Aikakauden romanipolitiikkaa määritti käsitys ihmisten ja rotujen eriarvoisuudesta ja pyrkimys ratkaista mustalaisongelma "lopullisesti". Kansanhuoltoministeriö ja Mustalaislähetys keräsivät kortistoihinsa tiedot kaikista Suomen romaneista ja Urho Kekkonen ehdotti romaneille eräänlaisia keskitysleirejä v. Suomalaiseen romanien sulauttamispolitiikkaan ­ kuuluivat lasten perusteettomat huostaanotot ja vieraannutusyritykset omasta suvusta ja kulttuurista.

Noin joka toinen romanilapsi sijoitettiin lastenkotiin tai sijaiskoteihin. Lasten kohtelu ja kurinpitotoimet jättivät katkeria muistoja lastenkodeissa varttuneille Lind, Pulma.

Lapsista kasvoi kulttuurista erottamisen seurauksena lapsia, jotka eivät kuuluneet mihinkään. Valtiolähtöinen rotuoppi ja rodunjalostus eivät hävinneet toisen maailmansodan ja natsi­-Saksan kukistumisen myötä, vaan jatkoivat länsimaissa julkisesti voittokulkuaan aina ­ -­luvuille asti, jolloin rodunjalostuksesta tuli kätketympää. Tästedes tutkittiin perinnöllisyystiedettä, ei rotuoppia ja tavoiteltiin hyvää perimää, ei rodunjalostusta Teittinen, , Lastensuojelutoimia ja huostaanottoja oikeutetaan edelleen ongelmien ylisukupolvisen periytyvyyden ts.

Myös huostaanottoprosesseista ja ­päätöksistä puuttuu riippumaton valvonta ja tuomioistuin ja fair trial-­oikeudenkäynti mm. Ikonen, Mannonen, Rimpelä, Roos, Suomela. Vähemmistöön kuuluvat lapset joutuvat helpommin lastensuojelun asiakkaiksi. Sijaishuolto kaltoinkohteli romanilapsia Maija-Leena Peuran pro gradu-työtään varten tekemät sijaishuollossa kasvaneiden romanilasten haastattelut kertovat karua kieltä lastenkotien tapahtumista. Peuran mukaan kaikki haastateltavat toivat esiin kaltoinkohtelukokemuksiaan toisistaan tietämättä ja ilman johdattelua.

Haastateltavat olivat kokeneet lastenkodeissa henkistä ja fyysistä väkivaltaa, seksuaalista hyväksikäyttöä ja kasvatuskylmyyttä. Heidän kokemuksensa mukaan heidät opetettiin häpeämään omaa kulttuuriaan ja itseään sen edustajina. Tutkimusaineisto koostui lähes pelkästään negatiivisista muistoista Peura, , tiivistelmä. Yksikään haastatelluista ei ollut tekemisissä biologisen perheensä kanssa koko lastenkotiaikanaan Peura, , Lastenkodeissa työntekijät ja johtajat kohdistivat sijoitettuihin raakaa henkistä , fyysistä ja seksuaalista väkivaltaa mt.

Lapsia pidettiin nälässä, hakattiin putkilla ja vitsoilla, heitettiin päin seiniä, pakotettiin syömään omaa oksennustaan, suljettiin maakellariin ja raiskattiin mt.

Hyväksikäyttäjien joukosta löytyi niin johtajia kuin työntekijöitäkin. Ne johtajat, jotka eivät itse käyttäneet lapsia hyväksi, olivat tietoisia tapahtumista, ja antoivat niiden jatkua.

Haastatellut kertoivat kuinka lastenkodeissa väärennettiin toimeksiantosopimuksia ja dokumentteja ja lavasteltiin olosuhteita paremmiksi toimittajille ja tarkastajille mt. Seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi väitettiin joutuneen useita kymmeniä lapsia useammassa Mustalaislähetyksen lastenkodissa.

Lasten todistukset rikoksista eivät johtaneet syytteiden nostamiseen, eikä asioiden käsittelyyn sisäisesti tai ulkoisesti. Uhrien mukaan lastenkodeissa tapahtunut seksuaalinen hyväksikäyttö oli yleisesti johtotasolla tiedossa, mutta siihen ei puututtu millään tavalla.

Jos joku lapsista pisti vastaan, siirrettiin tämä valtion koulukotiin mt. Haastatelluista yksi kertoi entisten romanilastenkotilasten nostaneen joukkokanteen heitä kohtaan käytetystä väkivallasta, mutta heille oli todettu rikosten vanhentuneen mt. Punaisen Ristin hankekoordinaattori Janette Grönfors toivoo lähivuosien tuovan muutoksen siihen, että romanilasten hyväksikäyttökokemuksia lastenkodeissa ja kasvattikodeissa tutkittaisiin systemaattisemmin.

Osallistu suomalaisen sijaishuollon kaltoinkohteluselvitykseen! Sijaishuollon kaltoinkohtelu-selvitykseen voi vielä osallistua syksyn aikana. Selvitykseen tarvitaan henkilöitä, jotka ovat kokeneet tai todistaneet kaltoinkohtelua vuo­sina — lastensuojelussa. Haastateltavat voivat olla lastensuojelulaitosten entistä henkilökuntaa, laitoksissa asuneita lapsia sekä sijaisperheissä asuneita ja niissä sijaisvanhempina toimineita.

Selvitys tehdään luottamuksellisesti ja hankkeen tutkijat ovat allekirjoittaneet vaitiolositoumuksen. Tutkimukseen toivotaan erityisesti vammaisia lapsia ja romanilapsia, joiden kohtelusta ei ole tarkkaa tietoa. Ilmoittaudu haastatteluun joko sähköpostilla osoitteeseen lastensuojeluhanke jyu.

Ilmoittautua voi myös nettilomakkeen kautta,  tästä. Henkirikoksellakin kiillotetaan lastensuojelun imagoa. Ruotsin syrjäisessä saaressa Lilla värtanin merenlahdessa, Tukholman välittömässä läheisyydessä asui Holmenin pariskunta viime vuosisadan vaiheessa. Holmenit olivat viranhaltijoita Ruotsin kansallisessa lasten parantolassa.

Ruotsissa toimineet ulkomaan kirjeenvaihtajat paljastivat kansallisen lasten parantolan olleenkin vauvafarmi. Huijauksen valtava laajuus ja suurilukuinen murha-aalto laitoksessa oli Skandinaviassa ja maailmanlaajuisesti ennenkuulumaton uutinen vuonna Laitos oli saanut lukuisia valtiollisia maksuja ja avustuksia, ja varsin komeita määriä annettiin laitoksen rakennusrahastoon.

Viranomaiset yrittävät turhaan jäljittää pastori Gustav Holmenia ja sairaanhoitajanaista, joka esiintyi hänen vaimonaan. On laskettu, että kolmen vuoden toiminta-aikana yli tuhat vauvaa menetti henkensä. Vain kolmetoista vauvaa löytyi elossa, hyvinvoivan oloisina. Kyseiset vauvat olivat silminnähden terveitä, pulleita ja kauniita vauvoja, joita käytettiin laitoksen markkinointiin ja huokutuslintuina laitoksen palveluille.

Lapsia esiteltiin laitoksen palveluja tarvitseville äideille, laitoksessa käyneille ja poliittisille päättäjille. Imeväisiä kuvattiin myös mainoskuviin ja markkinointimateriaaleihin.

NZ Truth , Issue 79, 22 December , Sivu 8 ~ Nuori äiti alkaa kysellä ~ Tutkimukset parantolaa kohtaan olivat seurausta erään nuoren tytön vierailusta, jonka äidinrakkaus vauvaansa kohtaan oli vahva. Hän oli antanut vauvan parantolaan olettaen, että sinne olisi hyvä tapa sijoittaa lapsi vaikeimman henkilökohtaisen ajan yli. Muutamaa päivää myöhemmin hänen rakastettunsa oli taipunut vanhemmuuteen ja vienyt nuoren äidin vihille. Nainen ryntäsi parantolaan takaisin hakeakseen vauvan.

Aluksi rouva Holmen kieltäytyi antamasta vauvaa, mutta tytön vaatimukset kasvoivat ja Holmen taipui tytön pyyntöön. Yksi kolmestatoista näytevauvoista tuotiin äidin eteen, mutta nuorikko kielsi vauvan olevan omansa ja järjesti kohtauksen parantolassa. Tämän jälkeen hänen eteensä tuotiin kaikki kolmetoista lasta ja hän kielsi niiden olevan omansa.

Tämän jälkeen pastori Gustav ja hänen "vaimonsa" alkoivat uhkailla, että he pitäisivät äitiä vankina saarella, kunnes tämä olisi rauhoittunut. Tyttö vastasi, että hänen miehensä tiesi minne hän oli mennyt ja mitä hänen pitäisi tehdä, jos hän ei palaisi ajoissa kotiin.

Aviomies tulisi poliisin kanssa etsimään häntä saarelta. Holmenin pariskunta säikähti ja antoi tytön mennä. Tyttö meni suoraan poliisin luo, mutta uskotaan, että pariskunta seurasi häntä poliisilaitokselle: Kun poliisi meni saarelle noin tuntia myöhemmin "pastori Gustav "ja hänen naispuolinen kumppaninsa olivat paenneet.

He olivat nostaneet käytännössä kaikki varat pankista ja ottaneet kaiken kannettavan arvoesineistön matkaansa. Muutama saarella työskennellyt palvelija oli jäänyt hoitamaan tilan esittelyvauvoja. Laajemman selvityksen jälkeen palvelijat vapautettiin kaikista syytteistä. He eivät tienneet mitään parantolan tapahtumista.

Uskotaan, että syyllinen pariskunta pakeni Yhdysvaltoihin, tai ainakin "pastori Gustav" olisi mennyt sinne. Ajatellaan myös, että hän saattoi hylätä naisen ja purjehtia saaliineen yksin Yhdysvaltoihin. Viranomaisten haltuun saapui nimetön kirje Gustav Holmenin käsialalla. Kirje oli lähetetty Hampurista.

Se sisälsi joitakin yksityiskohtia tapahtuneista, mutta ne olivat liian kamalia julkaistavaksi. Näistä 60 jäännökset löydettiin. Pikkulapset oli ilmeisesti murhattu pian vastaanoton jälkeen ja luultavasti heti sen jälkeen, kun lapsen tuoneet olivat saarelta lähteneet. Uskotaan, että alkuun Holmenit yksinkertaisesti hukuttivat vauvat, mutta johtuen käytännön vaarallisuudesta, he pelkäsivät imeväisten ruumiiden huuhtoutuvan rantaan ja luovutettavan poliisille.

Nimettömän kirjeen mukaan pastori Gustav oli taitava teurastaja, ja jotkut hänen menetelmänsä lapsista eroon pääsemiseksi olivat liian kamalia julkaistavaksi. Muita Lokakuun Liikkeen julkaisuja: Lehden "Halutaan", osastolla luki: Ilmoituksen oli sijoittanut vuotias Evelina Marmon , joka oli kaksi kuukautta aikaisemmin, tammikuussa synnyttänyt Cheltenhamin täysihoitolassa pienen tytön, jonka hän nimesi Dorikseksi.

Evelina oli jumalaapelkäävä maanviljelijän tytär, joka oli ajautunut harhaan, hän oli jättänyt maatilan elääkseen kaupunki elämää ja päätynyt työskentelemään salonkitarjoilijaksi Plough Hotelliin.

Hänen vaaleat hiuksensa, kurvikkaat muotonsa ja nopea älynsä tekivät hänestä mieleisen miespuolisille asiakkaille — vaikka tarina ei kerro kuka heistä hänet teki raskaaksi.

Ja nyt hänet oli jätetty yksin, vauvan kanssa jota hän rakasti, mutta hän tiesi, ettei voinut tulla toimeen omillaan. Hän täytyisi löytää sijaiskoti pikku Dorikselle; antaa lapsi adoptioon. Mennä takaisin töihin ja toivoa, että ajan kanssa saisi lapsensa takaisin. Aivan sattumalta, oman hänen mainoksensa vieressä, oli toinen: Hän otti nopeasti yhteyttä nimeen ilmoituksen alareunassa, rouva Harding iin. Oxford Roadilta Readingista, rouva Harding vastasi hurmioituneena.

En halua lasta rahojen tähden, vaan seuraksi ja luomaan mukavuutta kotiin. Minulla ei ole omaa lasta. Lapsi saa kanssani hyvän kodin ja äidin rakkautta. Aion olla äiti, sikäli kuin vallassani pystyn. Kotiovemme vastapäätä on päiväkoti. Evelina voisi käydä siellä aina kun hän haluaisi. Kun taas rouva Harding jopa vaatien vaati etukäteismaksun 10 puntaa kertakorvauksena, ja samalla huollon siirtoa täysin hänelle.

Eikä Evelinan tarvitsisi maksaa mitään muuta. Vastahakoisesti, epätoivoinen äiti suostui, ja viikkoa myöhemmin rouva Harding nappasi "lämpimän huivin mukaansa, johon aikoi kääriä vauvan, tämän saapuessa junalla, koska oli jäätävän kylmää" Cheltenhamissa. Evelina oli hämmästynyt havaitessaan, että nainen heitä vastassa oli reippaasti vanhempi kuin hän oli odottanut. Mutta hän näytti hellältä kun hän kietoi pienen Doriksen huiviin.

Evelina luovutti pahvilaatikollisen vaatteita, jotka hän oli pakannut. Laatikko sisälsi mm vaippoja, potkupukuja, alushameita, sukkia, yöpaitoja, vauvan talkkilaatikon sekä luvatut 10 puntaa, ja vastineeksi hän sai allekirjoitetun kuitin Hardingilta. Hän saatteli Rouva Hardingin Cheltenhamin asemalle ja sieltä Gloucesteriin, jossa hän seisoi itkien keskellä höyryn katkuista asemakäytävää, kun klo Hän palasi majapaikkaansa rikkinäisenä naisena.

Muutamaa päivää myöhemmin hän sai kirjeen rouva Hardingilta sanoen, että kaikki oli hyvin. Evelina kirjoitti takaisin heti. Hän ei koskaan saanut kirjeeseensä vastausta. Evelina ja pikku Doris Marmon olivat joutuneet yhden kaikkien aikojen sairaimman rikoksen kohteeksi.

Joka yhdistyi yhteen oudoimmista sosiaalisista lieveilmiöistä Britanniassa hieman yli sata vuotta sitten — vauvafarmeihin. Lapsikuolleisuusluvut olivat korkeat ja lasten elämä oli halpaa. Monet perheet ahdingossaan olivat tyytyväisiä saadessaan luovutettua vauvansa uuteen kotiin. Eikä aikakautena kysytty liikaa kysymyksiä siitä, minne tai kenelle lapsi oli menossa. Jotkut, kuten Evelina, oli vakaassa aikomuksessa hakea lapsensa takaisin. Toiset olivat vain iloisia nähdessään loittonevan selän ja yhden suun vähemmän syömässä perheen leipää.

Yhden taakan vähemmän omassa eloonjäämistaistelussaan. Lapset olivat saaliita häikäilemättömille, moraalittomille ja murhanhimoisille, eikä kukaan ollut aivan niin hyytävän paha kuin "sijaisäiti", jolle Doris oli juuri uskonut lapsensa.

Tänäpäivänä meidän lapsikeskeisessä yhteiskunnassamme on vaikea ymmärtää aikakautta, jossa kuolleita vauvoja oli tuhansia, joukoittain kadonneita Madeleineja , päivittäin kuolleita pikku Eerikoita , ja tuskin kukaan räpsäytti silmäluomeaan. Tällaisessa ympäristössä Amelia Dyer pystyi toteuttamaan karmeita rikoksiaan yli neljännesvuosisadan. Hän oli " enkelin-tekijä ", kuten hän selitti kerran omalle pienelle Polly -tyttärelleen, kun tämä uteli vauvoista, jotka saapuivat ja katosivat yhtä nopeasti taloudesta.

Hän lähettää pieniä lapsia Jeesuksen luo, hän sanoi, koska Jeesus haluaa lapsia paljon enemmän kuin heidän omat äitinsä. Kun kätensä ojentanut hyväntekijä tappaa Juna Gloucesterista saapui Klo 21 Paddingtonin asemalle Lontoossa — ei Readingiin, kuten hän oli kertonut Doriksen äidille.

Dyer kamppaili junasta pois kantaen mattopussia, vauvanvaatelaatikkoa ja vauvaa itse, pillittämässä huivissa. Hän otti bussin Willesdeniin, majapaikkaan Mayo Roadille. Ovella nro 76, häntä vastassa oli hänen tyttärensä Polly, nyt vuotias, aikuinen, naimisissa oleva nainen. Vuokrahuoneistoon sisään päästyään, Dyer avasi työkorinsa sisällöstä valkoisen saumausteipin, jonka hän pyöräytti kahdesti Doriksen pehmeän kaulan ympäri.

Seuraavaksi teippiä vedettiin tiukkaan, jossa pidettiin hetkisen, ennenkuin se sidottiin solmuun. Doris on rimpuillut, kunnes hänen jäsenensä ovat antaneet periksi ja viimeinen hengenveto on päättänyt lyhyen hetken elämää.

Tämän jälkeen hän liittyi yhdeksi muiden joukkoon - kukaan ei koskaan tiennyt tarkalleen, kuinka monta Dyer oli lähettänyt tuon puoleiseen. Kaksi naista sitoi lapsen lautasliinaan, poimi vaatteet lattialta pahvilaatikkoon, joista pitivät itsellään hyvät tuotteet, ja loput vietiin panttilainaamoon.

Evelinan antamat 10 puntaa Dyer käytti vuokran maksuun, jotka hän oli velkaa hänen tietämättömälle vuokraemännälleen, sekä parin lapsen saappaita lahjaksi hänen pikkutyttölleen. Heti seuraavana päivänä — Keskiviikko 1. Tällä kertaa ei ollut saumausteippiä jäljellä työkorissa, joten kertaalleen käytetty teippi otettiin Doriksen kaulasta ja sitä käytettiin Harryn kuristamiseen.

Seuraavana iltana kaksi ruumista tungettiin päällekkäin Dyerin mattopussiin ja pussiin lisättiin tiiliä. Sitten hän otti bussin Paddingtoniin ja junalla matka jatkui Readingiin. Siellä hän luopui raskasta kuormastaan heittäen sen alas jokeen hiljaisessa paikassa, jonka hän tiesi hyvin:

Ruskea homoseksuaaliseen tiputteluvuoto nais seuraa

Ruskea homoseksuaaliseen tiputteluvuoto nais seuraa